Az Orange évi 15-17 százalékos eredményjavulásra számít

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 25. 10:38
Európa nagyságra harmadik mobiltelefonos cége, a francia ellenőrzésű Orange közölte, hogy az idei évtől két esztendőn át évi 15-17 százalékos növekedést vár tiszta bevételeiben, részben a nagy vetélytársaival létrejött szövetségnek köszönhetően. A cég működési cashflow-jának értékét 2005-re 14 milliárd eurónak várja.
Hétfőn jelentette be az Orange a Vodafone-nal, a német T-Mobile-val és a spanyol Telefonica Moviles-szel, hogy Simpay név alatt közös vállalkozást hoznak létre egy mobiltelefonos fizetési rendszer működtetésére. Egyes jelentések szerint a szövetségnek tagja lesz a Telecom Italia is. Azt szeretnék elérni, hogy egységes rendszerben kerülhessen sor a mobilos fizetésekre, Európában.

Az Orange kedden azt is közölhette, hogy pénzforgalmi eredménye(EBITDA) az idén legalább 6,2 milliárd euró lesz, a tavalyi 5,15 milliárd után. Folytatja költségei lefaragását - anyavállalata, a France Télécom adósságai csökkentése érdekében -, és bevételeinek idei tervezett 5 százalékos növekedését már biztosítva látja.

A francia szolgáltatónak Európa szerte összesen mintegy 45 millió előfizetője van, nettó eredményként legutóbb még veszteséget közölt.