Az EA játékokat fejlesztene az iPhone-hoz

Milkovits Gábor, 2007. február 15. 20:03
Miközben az Apple szokás szerint nem erősítette meg az iPhone-játékokról szóló híreszteléseket, az Electronic Arts alelnöke arról beszélt a sajtónak, hogy erre vonatkozó tárgyalásokat folytatnak a gyártóval.
Mitch Lasky EA-alelnök a jövendő játékprogramokkal kapcsolatban nem árult el konkrétumokat, azonban valószínűnek látszik, hogy a szóban forgó játékok hasonlóak (vagy esetenként azonosak) lesznek az iPod-on már játszhatókhoz. Az EA ugyanis már több játékprogramot is fejlesztett az Apple zenelejátszóihoz, amelyek az iTunes portálról tölthetők le a készülékekre. Elemzők szerint az EA mellett valószínűleg más játékfejlesztők is élni kívánnak majd az alkalommal, hiszen az iPhone-nak nagy jövőt jósolnak.

A multimédia-központú, érintőképernyős kezelőfelülettel ellátott iPhone mobiltelefon januári megjelenése óta sokféle spekuláció látott napvilágot a készülék játékkezelő képességeit illetően, maga a gyártó Apple azonban mindmáig adós maradt ilyen jellegű terveinek ismertetésével. A Microsoft ugyanakkor éppen nem sokkal az iPhone megjelenése után jelentette be terveit a Zune hordozható zenelejátszójára szánt játékokkal kapcsolatban.