Toshiba 3D tévék még az idén?

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 25. 07:22

A Yomiuri Shimbun japán napilap értesülése szerint a Toshiba még az idén forgalomba hoz olyan 3D televízió készülékeket, amelyek speciális szemüveg nélkül nézhetők.

A legtöbb ma kapható 3D tévé képe csak különleges szemüvegben élvezhető, míg a kísérleti modellekkel az a baj, hogy a térhatás csak egy, térben viszonylag kis fókuszpontban érvényesül. A Toshibának állítólag sikerült ezt a problémát kiküszöbölnie, így egyszerre többen is élvezhetik a sztereoszkóp képet, ráadásul a szemüveg mellőzésével a szem is kevésbé fárad el. A japán újság szerint a Toshiba tévéi három különböző, egyelőre nem közölt méretben lesznek kaphatók, még az év vége előtt. Jelenleg még hozzávetőleges árakat sem lehet tudni, de a teljesen új televíziózási élményt kínáló készülékek nyilván nem lesznek olcsók.

A Toshiba még nem erősítette meg hivatalosan a fenti hírt. Annyi bizonyos, hogy a televíziókat gyártó elektronikai cégek szinte mindegyike gőzerővel dolgozik a 3D fejlesztéseken, különösen, mivel a térhatású filmek mostanában slágernek számítanak a mozikban. Így valószínű, hogy nem a Toshiba lesz az egyetlen, aki ilyen készülékekkel lepi meg a vásárlókat a közeljövőben.