iPad2-nap: Az eslő iPad2-tulajdonos

Vértes Judit, 2011. március 12. 10:33

Március 11-én, New York-i idő szerint délután 5 órakor eladták az első iPad 2 tabletet. A CNEt blogja percről percre számolt be a nagy pillanatot megelőző eseményekről.

Az Apple az új tablet bevezetésénél nem tette lehetővé, hogy a vásárlók előre megrendeljék az eszközt, így annak, aki elsők közt szerette volna kipróbálni, bizony nem volt könnyű dolga. Az első vásárló már előző nap reggel hét óra óta ült a bolt előtt. Mint elmondta, megbízója 25 dollárt fizetett neki óránként a sorban állásért. A bolt nyitása előtt 3-4 órával mintegy 500-600 ember állt már a sorban. A tömeg a délután folyamán egyre nőtt, végig az 5. sugárúton. 5 óra előtt az Apple alkalmazottai elkezdték a visszaszámlálást, és néhány perccel később megjelent az iPad2 első tulajdonosa.
San Fransiscóban hasonló tömeg várta az új tabletet. Az Apple szóvivője elmondta, nincs miért aggódni, az Apple bolt raktárában lesz elég készülék, több iPad2-t gyártottak, mint ahány iPad készült annak idején, az első Apple tablet bevezetésének napjára.

CNEt blog