Az LG újgenerációs három dimenziós televíziói

forrás Prim Online, 2011. április 14. 21:19

Az LG legújabb televízióiban, a CINEMA 3D TV-kben, az úgynevezett FPR (Film Patterned Retarder) azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia választja szét a bal és jobb szem számára előállított képeket, amelyekből azután a CINEMA 3D szemüveg alkotja meg a kép kettőződését mellőző 3D képet. Az így kapott képminőség - a világon elsőként - kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV "villódzásmentes" minősítését.

Az újgenerációs 3D televízió további előnye, hogy a kétdimenziós tartalmakat 3D-re konvertálja, így a felhasználó a televíziós adásnál is tapasztalhatja a három dimenzió adta különleges élményt. Az eredetileg is 3D-s tartalom a CINEMA 3D TV-ken a mélységük mellett szinte kilépnek a képernyőn túlra, a műsor a nappalainkban úszik. Ezzel szemben a felkonvertált adás inkább mélységet kap, ami a két dimenziónál sokkal gazdagabb élményt nyújt.
 
Az LG a CINEMA 3D TV mellé kapott 3D szemüveg mindössze 16 grammos, nincsenek benne elektromos alkatrészek, így teljesen mellőzi az elektromágneses hullámokat, kevésbé sérülékeny és tölteni sem kell.

A CINEMA 3 TV az LG Smart TV technológia előnyeit is magában hordozza. Egyszerű kezelőfelületével a CINEMA 3D TV megkönnyíti a hozzáférést a különböző internetes tartalmakhoz.

Az LG CINEMA 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba. A 42 inches LW650S bruttó ajánlott fogyasztói ára: 384 990 forint.