Megfizethető árú alapmodellek a Nokiától – 108 és 108 Dual SIM

Farkas Norman, 2013. szeptember 17. 09:35

A finn gyártó bemutatta új alsókategóriás mobiltelefonját, mely egy- és kétkártyás kiadásban is megvásárolható lesz. A rendkívül vonzó árcédulával érkező készülék a hívás és SMS funkciók mellett számos izgalmat kínál, hiszen Bluetooth modullal és beépített kamerával is ellátták.

A Nokia egy új kütyüvel rukkolt elő, mely az alapmobilok táborát erősíti. A Nokia 108 névre keresztelt modell több okból is elnyerheti azon felhasználók tetszését, akik nem vágynak okostelefonra, inkább egy visszafogott tudású, olcsó, de megbízható és fotózásra is alkalmas készüléket szeretnének.

 

A 11,4 x 47 x 13,5 milliméteres és 70 grammos telefon előlapján egy 1.8 colos, 160 x 128 pixel felbontású TFT kijelző fogad bennünket, mely alatt hagyományos fizikai gombsort találunk (navigációs gomb, két választó gomb, híváskezelők és számbillentyűk). Ebből már sejthető, hogy a Nokia 108 az alapfunkciókra van kihegyezve, azaz telefonálás és SMS-ezés frontján igazán ott van a szeren. Hab a tortán, hogy a készülék nem csak egy-, hanem kétkártyás változatban is piacra kerül, így igény szerint akár a személyes és a céges SIM kártyánk együttes kezelését is rábízhatjuk.

A piros, fekete, sárga, kék és fehér színben megjelenő mobil egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy rendelkezik Bluetooth 3.0 modullal, mely a Slam szolgáltatással karöltve lehetővé teszi a tartalmak és névjegyek gyors és egyszerű megosztását. Mielőtt elkezdenél azon gondolkodni, hogy ugyan milyen tartalmakat oszthatnánk meg egy butamobillal, szólok, hogy a finn gyártó nem felejtett el kamerát tenni a 108 hátoldalára. A VGA (640 x 480 pixel) minőségű fotók és QVGA videók rögzítésére alkalmas fénylesőnél azonban ütősebbet is el tudnék képzelni a masinában (tudom, hogy belépőszint, de akkor is). A képek és videók számára a beépített microSD kártyafoglalat jóvoltából akár 32GB méretű tárhelyet is biztosíthatunk.

 

Dicséretes, hogy sztereó RDS FM rádiót is építettek a mobilba, az viszont kevésbé jó hír, hogy mindössze 500 nevet tárolhatunk a telefonkönyvben. Egy telefonálásra termett készüléknél erre illett volna nagyobb hangsúlyt fektetni.

 

A szűkös névjegyzékért kárpótolhat bennünket a 13 órás beszélgetési idő, amit a 950mAh kapacitású akkumulátor biztosít egyetlen feltöltéssel. Ennél már csak a mobil ára vonzóbb: a Nokia 108 kezdőára nettó 29 euró, azaz cirka 8500 forint körül alakul. Szerinted is megéri az árát?

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38