Q2: az Android az okostelefon-piac 85%-át birtokolja

Czipperer Dia, 2014. július 31. 15:21

A Strategy Analytics adatai alapján a második negyedévben (Q2) az Android platform elterjedtsége 84,6%-os volt. Ez időszak alatt közel 300 millió telefon talált gazdára.

Nem sokban térnek el a Startegy Analytics elemzőcég adatai az IDC számaitól. Nem kérdés, hogy még mindig az Android áll-e vezető helyen, hiszen olyan fölénnyel rendelkezik a platform, melyek néhány hónap alatt nehéz lenne behozni.

 

Összesen 295,2 millió okostelefon kelt el a három hónapos időszak alatt, ennek nagyrésze androidos mobil volt: 249,6 millió. Ezzel a számmal a jelenleg messze listavezető Google platform a torta 84,6%-át birtokolja.

 

Az Android egyre jobban távolodik vetélytársaitól, ami azt is jelenti, hogy bár az Apple háza táján több telefon fogyott, mint tavaly ilyenkor (31,2 vs. 35,2 millió), piaci részesedése fordított képet mutat: 13,4%-ről 11,9%-ra esett vissza a rivális térhódításának köszönhetően.

 

 

A többi platform tekintetében viszont egyáltalán nem beszélhetünk növekedésről:a Microsoft és a BlackBerry sem az eladott készülékek, sem pedig a piaci részesedés tekintetében nem javítottak mutatóikon – az adatok csökkenést mutatnak. A többi platform esetében pedig állóvíz tapasztalható: nem is növekedtek, de nem is csökkentek az eladások, és piaci helyzetük is stabil képet mutat.

 

A gyártók tekintetében még mindig a Samsung áll a dobogó legfelső fokán, annak ellenére, hogy a számok csökkenést jeleznek, őt pedig jócskán lemaradva az Apple és a Huawei követi. A Top 5-ben foglal helyet még a Lenovo és a Xiaomi, és mindössze csak a hatodik hely jutott az LG-nek (lásd a 2. ábrán).

 

 

Forrás: TheNextWeb.com; Nyitókép: nerdynerdnerdz.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50