Egyre többen utaznak telekocsival nyaralni

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 10. 10:37

Egyre többen kelnek útra telekocsival nyaralni Magyarországon, az interneten keresve utastársakat az autóban a szabad férőhelyekre, az utazási költségek csökkentése érdekében - közölte az AutoHop.hu telekocsi-közvetítő cég.

Az AutoHop közössége már Magyarországon is több mint 120 ezer tagú.  A magyarországi ügyfelek a legnagyobb számban a Balaton térségét keresik fel, az idén már 23 ezren utaztak telekocsival ide a nyáron, de népszerűek a horvátországi városok is, közülük Split környéke a legkedveltebb. Az AutoHop rendszerében az idei szezonban, május óta közel 27 ezer autós hirdetett meg balatoni utat. Ez összesen 85 ezer potenciális utashelyet jelent, ami átlagos vonat- és távolsági buszkapacitással számolva 159 vonatot és 1682 busznyi utast tesz ki - áll a közleményben.
 

A rendszeres utazók mintegy háromnegyede havonta, 15 százaléka hetente, 10 százaléka heti több alkalommal veszi igénybe a szolgáltatást - közölte az AutoHop az MTI érdeklődésére. Hozzátették: az autósok között mintegy 73 százalék a rendszeresen így utazók aránya, míg az utasoknál azok vannak többen, akik csak egyedi utazási megoldást keresnek, és az adott pillanatban a telekocsizást találják a legmegfelelőbb megoldásnak.
 

A gyorsan terjedő utazási formát sokan nemcsak azért választják, mert ezzel akár felére csökkenhet az utazás költsége, hanem azért is, mert sokszor gyorsabb és kényelmesebb a tömegközlekedésnél, gyakran háztól házig tartó fuvart jelent, és  lehetőséget ad társas kapcsolatok kialakítására, emellett a környezetet is kevésbé terheli meg - mutatott rá az AutoHop közleményében.
 

A 2012-ben indult cég ma már Magyarországon kívül Romániában, Szerbiában és Horvátországban is jelen van. Az AutoHop statisztikái szerint havonta 21-22 ezer út valósul meg a rendszeren keresztül, amelynek mintegy felét külföldi utak teszik ki. A legnépszerűbb útvonalak Magyarországon belül a Balatonon kívül a Budapestet a nagyvárosokkal összekötő utak, külföldi úti céloknál pedig Bécs, München, Stuttgart a sorrend.
 

Az AutoHop.hu honlapot a The Trust Worx Kft. üzemelteti. A cég közlése szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy tökéletesítsék a rendszert az igényekhez egyre jobban alkalmazkodó szolgáltatásokkal. Amennyiben megfelelő számú felhasználó veszi majd igénybe a honlap szolgáltatását, akkor döntenek arról, hogy milyen üzleti modellel biztosítsák az oldal fenntartható működéséhez szükséges bevételt - közölték.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50