Holland brókercég indít online kereskedelmi platformot Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 8. 14:23

Magyar nyelvű, online kereskedelmi platformot indít Magyarországon a hollandiai bejegyzésű DEGIRO brókercég

A cég eredetileg intézményi befektetők számára létrehozott kereskedési platformként indult 2008-ban, 2013-ra pedig Hollandia második legnagyobb brókercégévé vált. A társaság az idén intenzív nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, és jelenleg már tíz országban szolgál ki magán- és üzleti ügyfeleket egyaránt. Hollandia, Belgium, Franciaország, Ausztria, Németország, Spanyolország, Lengyelország, Csehország, Portugália és Görögország mellett Magyarország lesz a 11. ország, ahol jelen van, és más európai országokban is tervezi a piacra lépést.
 

Közleményük szerint Hollandiában a DEGIRO piaci részesedése 25 százalék, és ezt az arányt szeretnék elérni valamennyi piacon. Mindezt a méretgazdaságos működéssel és ebből adódóan a helyi versenytársakénál jóval alacsonyabb jutalékokkal tervezik valóra váltani. A társaság által lebonyolított tranzakciók értéke 2013-ban 10 milliárd euró volt, 2014-ben pedig várhatóan eléri a 20 milliárd eurót.
 

Demény Zsolt, a cég magyarországi üzletmenetéért felelős munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy várakozásuk szerint Magyarországon 2015 végére sikerülhet elérni a 25 százalékos piaci részesedést. Hozzátette, hogy már ennél sokkal kisebb aránnyal is nyereséges lesz a cég Magyarországon, továbbá terveik hosszú távra szólnak. Véleménye szerint "maga az ajánlat eléggé meggyőző lesz ahhoz, hogy sikeresek legyenek".
 

A brókercég elsősorban a magánbefektetőket célozza meg, de intézményi ügyfelek számára is nyitva áll a kereskedési felülete, amelyen részvényekre, kötvényekre, határidős ügyletekre és egyéb származtatott termékekre, opciókra lehet üzletet kötni a magyar értékpapírpiac mellett az öt kontinens számos tőzsdéjén. A cég magyar online felülete és ügyfélszolgálata október 8-tól érhető el.
 

A DEGIRO B.V. a Holland Pénzügyi Piacok Hatóságának (Autoriteit Financiële Markten) jogosítványával rendelkezik befektetési tevékenység végzésére. Az engedély birtokában Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást nyújtó külföldi befektetési vállalkozásként regisztrálta a piaci felügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank. Szolgáltatásait a pénzügyi eszközök piacairól szóló európai uniós irányelvnek (MiFID) megfelelően végzi.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14