Technológia elérhető áron: a Dell megnyitja az adattárolók piacát

forrás: Prím Online, 2015. január 19. 17:42

A Dell bejelentette, hogy az új Dell Storage teljesen flash-alapú tárolótömb (all-flash array – AFA) konfigurációi világszerte már akár 25 000 dollártól elérhetők.  Így a vállalat beváltja korábbi ígéretét, miszerint költséghatékony megoldásaival átalakítja az adattároló-iparágat. A nagyobb szállítók közül jelenleg a Dell kínálja a legalacsonyabb belépési áron a teljesen flash-alapú, középkategóriás tárolási megoldásokat, így a vállalatok széles körének teszi elérhetővé a techonológiát.

Dell Storage - megfizethető vállalati flash-alapú tárolótömbök

Az új Dell Storage SC4020 teljesen flash-alapú tárolótömb optimális kiindulópont az alkalmazásokat és a különböző terheléseket támogató teljesen flash-alapú teljesítményt nyújtó megoldásokhoz. A Dell jelenleg két opciót kínál:

·    A Dell Storage SC4020 belépő szintű, egyrétegű teljesen flash-alapú tárolótömb konfiguráció hat 480 GB-os olvasásközpontú SSD-meghajtót tartalmaz összesen 2,8 terabájt nyers tárolókapacitással, 25 000 dollár (USA) meghirdetett végfelhasználói áron.

·    A Dell Storage SC4020 flash-optimalizált, többrétegű AFA-konfiguráció ennél is gyorsabb írási teljesítményt kínál, miközben tovább optimalizálja a költségeket – hat 480 GB-os olvasásközpontú és egy további 200 GB-os írásközpontú SSD-meghajtót tartalmaz, összesen több mint 4 terabájt nyers tárolókapacitással, amelynek meghirdetett végfelhasználói ára 35 000 dollár (USA).

 



Mindkét új, teljesen flash-alapú tárolótömb konfigurációnak a Dell Storage SC4020 az alapja, amely egy 2U méretű házban 24 meghajtóhelyet és kettős vezérlőt foglal magában, valamint az összes szabványos szoftverrel és opcióval, telepítéssel és három év Dell Copilot támogatással rendelkezik.

A felhasználók a Dell Storage SC4020 teljesen flash-alapú tárolótömböket olvasás- vagy írásközpontú meghajtók hozzáadásával bővíthetik, illetve bármikor további költségmegtakarításokat érhetnek el, ha a kevésbé használt adatokat automatikusan egy vagy több opcionális rétegben elhelyezett hagyományos meghajtóra mozgatják. A beérkező írási és a „fontos” olvasási feladatokat mindkét esetben a leggyorsabb SSD-réteg kezeli, így biztosítva a maximális alkalmazásteljesítményt.
 

Kulcsszavak: adattárolás Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50