OC Showdown 2015: globális verseny a világ legjobb extrém és amatőr túlhajtóinak

forrás: Prím Online, 2015. február 4. 08:40

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette az OC Showdown 2015 első fordulóját. Ez egy olyan online verseny, amelyre a világ minden tájáról jelentkeznek a túlhajtással profi vagy amatőr módon foglalkozó sportolók, hogy a hírnév kivívása és a csábító díjak elnyerése érdekében összemérjék a tudásukat.

Az ASUS ROG két bajnokságot szervezett, mindkettő három-három fordulóból áll. A fagypont alatti túlhajtók az Extreme bajnokságban indulnak; itt partnerként közreműködik a HWBOT.org, illetve az Intel, a G.Skill, az Enermax és a der8auer Extreme Cooling Components (8ECC). A többi versenyző a Formula bajnokságban nevez, olyan partnerekkel, mint az Intel, a HyperX és az Enermax.


A versenyzők fordulónként gyűjtik a pontokat, és a kör végén elért eredményeik alapján nyerhetnek díjakat. Az egyes körök nyereményei mellett az egyes bajnokságok összesített győztese nagydíjat kap.

 


Mindkét bajnokságba bárhonnan lehet nevezni, de a fordulók elindulása után a két bajnokság között már nincs átjárás a versenyzők számára. Az Extreme bajnokság résztvevőinek szervezett első forduló ma indul, és 2015. március 2-ig tart. A Formula bajnokság első fordulója március 6-án kezdődik és 2015. április 6-ig tart. A teljes részvételi szabályzat, a bajnokságokon való részvétel feltételei, illetve a soron következő fordulók dátumai a verseny weboldalán, a következő címen találhatók meg: http://oc-esports.io/#!/round/rogocs_extreme_r1.

Az Extreme és a Formula bajnokság díjainak együttes értéke 8500 USD. A bajnokságok résztvevőit arra bátorítják, hogy eredményeiket és megjegyzéseiket a Twitteren és a Facebookon is publikálják az @ASUS_ ROG #OCShowdown hashtag alatt.

 



Extreme bajnokság

Az Extreme bajnokságba azokat a versenyzőket várják, akik fagypont alatti hűtést használnak a legextrémebb túlhajtási eredmények eléréséhez. A felhasznált hűtőrendszer tekintetében semmilyen korlátozás nincs; az Extreme indulók szabadon építhetnek bármilyen – például szárazjeges vagy folyékony nitrogénnel működő berendezést.


Az Extreme bajnokságban az ASUS, ASUS ROG vagy ASUS TUF termékválasztékába tartozó Z97 vagy X99 alaplapokkal kell minél nagyobb teljesítményt elérni. A 3D teszten ASUS, ASUS ROG vagy ASUS Strix grafikus kártyákkal vehetnek részt a túlhajtók. Az Extreme versenyszabályzat itt érhető el: http://oc-esports.io/#!/round/rogocs_extreme_r1.

Formula bajnokság

A Formula bajnokságba azokat várják, akik úgy szeretnek túlhajtani, hogy közben a hőmérő higanyszála ne zuhanjon 0ºC alá – vagyis akik csak lég- és vízhűtést használnak. Itt bárki részt vehet egy ASUS, ASUS ROG vagy ASUS TUF Z87 vagy Z97 alaplappal. Ugyanúgy, mint az Extreme bajnokságban, a 3D teszten ASUS, ASUS ROG vagy ASUS Strix grafikus kártyákkal lehet indulni. A Formula bajnokság teljes szabályzata itt található: http://oc-esports.io/#!/round/rogocs_formula_r1.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50