Mintegy 500 millió forintból vált energiatakarékosabbá egy magyar számítástechnikai cég

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 11. 15:34

Napelemmezők telepítésével vált energiatakarékosabbá a Combit Számítástechnikai Zrt., a projekt összesen 499 millió forintból valósult meg.

A közlemény szerint a beruházás mintegy fele, 249,5 millió forint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásból származik.
 

A program eredményeként csökkent a vállalat energiafelhasználása és az ezzel járó magas kiadások. A zrt. szerint a csúcstechnológiát képviselő eszközök gyors megtérülési idejének köszönhetően a napelemmezőkre fordított kezdeti beruházás hamar megtérül, a telepített rendszer a cég működését gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá teszi.
 

Az 1985-ben alakult, magyar tulajdonban álló, budapesti székhelyű Combit Számítástechnikai Zrt. főként szoftverek és műszaki berendezések fejlesztésével foglalkozik, jelenleg mintegy 50 alkalmazottal üzemel.
 

A nyilvános adatbázis szerint tavaly 600,5 millió forintos árbevétel mellett 187,2 millió forint nyereséget termelt, míg egy évvel korábban az értékesítésből származó nettó árbevétele 502,9 millió forint, mérleg szerinti eredménye pedig 120,4 millió forint volt.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59