A HMD Global bemutatta a Nokia 5, a Nokia 3 és a Nokia 2 új generációját

forrás: Prím Online, 2018. május 31. 11:02

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona folytatta okostelefonos portfóliója gyors megújítását. A bejelentett Nokia 5.1, Nokia 3.1 és Nokia 2.1 a legfrissebb Google szolgáltatásokhoz kínál hozzáférést, mint például a Google Asszisztens. 

A trió összhangban van a márkabirtokos terveivel, azaz továbbra is tiszta, biztonságos és naprakész Android élményt nyújtanak a készülékek az Android One és az Android Go rendszereken keresztül. A prémium kialakítású és anyaghasználatú telefonok megfelelnek a design- és teljesítménybeli elvárásoknak, melyeket a Nokia okostelefonokkal szemben támasztanak a fogyasztók.

 

Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője úgy fogalmazott: „A készülékeinkre érkezett visszajelzések ösztönzően hatnak a vállalatra. A vásárlóink szeretik az androidos Nokia okostelefonjaikat. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk, minél több véleményt hallgassunk meg, így a készülékeink még jobban illeszkedjenek a fogyasztók elvárásaihoz. A Nokia okostelefonok minden egyes részletét úgy terveztük meg, hogy közben a felhasználókra és korábbi visszajelzéseikre gondoltunk. Éppen ennek köszönhető, hogy a most bemutatott új készülékek jelentős fejlődést mutatnak teljesítmény szempontjából, miközben a lehető legjobb designt hoztuk el azokra az árpontokra is, melyek mindenki számára megfizethetők, miközben azt a minőséget nyújtjuk, melyet tőlünk már megszoktak és el is várnak az emberek.”

 

„A három új készülékkel nagyobb kijelzők és jobb teljesítmény érkezik, köszönhetően a frissített processzoroknak, melyek akár több mint 50 százalékos teljesítménytöbbletet nyújtanak. Pontosan azokra a dolgokra figyeltünk, melyek ebben a szegmensben gyakorta kompromisszumra kényszerítik a fogyasztókat.  A megújult portfóliónkkal anélkül élvezhetik a fogyasztók a prémium okostelefonok előnyeit, hogy prémium árat kellene érte fizetniük. Minden egyes modell friss megjelenésű, minden részletében precízen megtervezett, és költségkerettől függetlenül mindenki megtalálja majd azt a Nokia okostelefont, ami illik hozzá.”

 

Nokia 5.1: Az időtlen klasszikus újragondolva

A klasszikus megjelenésű előző generáció folytatásaként az új Nokia 5.1 sugárzó, kompakt és könnyed stílust képvisel. Masszivitását az egyetlen 6000-es alumíniumtömbből kialakított váz adja, melyet 33 lépéses megmunkálás, eloxálás és csiszolás tesz tökéletessé: gyönyörű szatén felület és kellemes fogás jellemzi. Az új Nokia 5.1 kijelzője 0,3 hüvelykkel nagyobb, miközben a készülék 2 milliméterrel vékonyabb, a tervezésekor pedig különös figyelmet fordítottunk az olyan apró részletekre is, mint a lekerekített élek és a kijelző széleinek illeszkedése, így végül egy kompakt, könnyedén zsebre vágható készüléket alkottunk. A Nokia 5.1 elődjénél nagyobb felbontást kínál, az 5,5 hüvelykes FullHD+ kijelző 18:9-es képaránnyal arra született, hogy ezen nézzük kedvenc tartalmainkat – legyen ez webböngészés, sorozatok, vicces mémek megosztása vagy játék – kellemes élmény lesz.

 

 

A 2.0 GHz-es MediaTek Helio P18 nyolcmagos processzorral a Nokia 5.1 még egyenletesebb teljesítményt nyújt, az előző generációhoz képest 40 százalékkal gyorsabb, így „erőlködés nélkül” segíti az alkotást, a szerkesztést, vagy éppen a multitask feladatokat. Még több részletet örökíthetünk meg a frissített, 16 MP-es hátlapi kamerával, amely helyzetfelismerővel és autófókusszal szerelt, míg az előlapi kamera széleslátószögű. A Nokia 5.1 ujjlenyomatolvasója átkerült a készülék hátuljára, így könnyedén feloldhatod mutatóujjaddal fogásváltás nélkül. De akár otthon is hagyhatod a pénztárcádat, hiszen biztonságosan fizethetsz NFC-n keresztül a Google Pay* segítségével.

 

Az új Nokia 5.1 a három klasszikus színben érkezik: réz, sötétkék és fekete, kétféle memória/tárhely változatban (2GB/16GB és 3GB/32GB) és várhatóan 54 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető nyár végétől.

 

 

Nokia 3.1: Tökéletes harmónia a felhasznált anyagok és a teljesítmény között

A Nokia 3 volt a legsikeresebb és a mai napig legkeresettebb modellje a tavalyi Nokia okostelefon kínálatnak. Az új Nokia 3.1 még egységesebbé gyúrja a felhasznált anyagokat, a lenyűgöző megjelenést és a teljesítményt, amivel még vonzóbbá teszi elődjénél. A gyönyörűen lekerekített kijelző beleolvad az alumíniumszélekbe. A gyémántvágású élek tökéletes harmóniát teremtenek a különböző anyagok között. Mérete tökéletes az egykezes használathoz. A legolcsóbb 18:9 képarányú okostelefonunk 5,2 hüvelykes, 2,5D kerekítésű HD+ kijelzőjével még több tartalmat mutat egyszerre, a tartósságról pedig a Corning Gorilla Glass gondoskodik.

A Nokia 3.1 nyolcmagos MediaTek 6750 chipsettel szerelt, kétszeres mennyiségű processzormagot és 50 százalékos teljesítménybővülést produkálva az elődmodellhez képest. Az új modellben 13 MP-es, autófókuszos főkamerát helyeztünk el, az ezzel megörökített pillanatokat pedig öröm lesz újra és újra megtekinteni. Azoknak a szenzoroknak köszönhetően, melyek főleg a prémium kategóriában vannak jelen, a Nokia 3.1 lehetővé teszi az olyan népszerű AR szoftverek használatát is, mint a Pokémon Go, vagy a Google Pay* fizetési megoldás használata NFC-vel, illetve a panorámaképek készítése.

 

Az új Nokia 3.1 három színben érkezik: Kék/Réz, Fekete/Króm és Fehér/Vas kombinációkban; két memória/tárhely opcióval: 2GB/16GB és 3GB/32GB. A hazai boltokban várhatóan 54 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető nyár végétől.

 

Nokia 2.1: A kétnapos üzemidővel bíró készülék még jobb lett

Kiszolgálva a hosszan tartó szórakoztatási igényű vásárlókat, akik folyamatosan úton vannak, a Nokia 2.1 kétnapos üzemidővel, 5,5 hüvelykes HD kijelzővel és sztereó hangszórópárral érkezik az előlapon. A Nokia 2.1 hatalmas, 4000mAh akkumulátora még gyorsabban feltölthető, miközben lényegesen fürgébb lett működés közben is. A HD kijelzője majdnem 20 százalékkal nagyobb elődjénél, a HD videók pedig még szórakoztatóbbak a 3D tervezésű rozsdamentes rácsok mögé rejtett sztereó hangszóróknak köszönhetően.

 

Minőséget és stílust ígér tehát a Nokia 2.1, mely le sem tagadhatná, hogy északi dizájnerek alkották, a fémes részletek pedig garantálják, hogy kitűnjön a tömegből. Kecses, lekerekített és ergonómiailag tökéletesen tervezett, anyagában színezett polikarbonát hátlapja pedig biztonságos fogást garantál, miközben ellenáll a karcolásoknak. A Qualcomm Snapdragon 425 chipsettel, mely egy 64 bites mobilplatform a készülék 50 százalékkal gyorsabb és sokkal gördülékenyebb felhasználói élményt biztosít elődjénél. A felhasználói visszajelzések alapján továbbfejlesztett Nokia 2.1 az alkalmazások közötti váltásban is sokat fejlődött. A készülék 5 MP-es előlapi és 8 MP-es, autófókuszos kameráival megörökíthető minden fontos pillanat.

 

Az új Nokia 2.1 három fémes színvariációban lesz elérhető: Kék/Réz, Kék/Ezüst és Szürke/Ezüst. A hazai boltokban várhatóan 39 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető nyár végétől. 

 

Tiszta, biztonságos és naprakész Android a teljes kínálatban

A Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 plus és a Nokia 6.1 mellé a Nokia 5.1 és Nokia 3.1 is csatlakozik az Android One családba, elhozva a felhasználóknak a Google mérnökei által megálmodott élményt, mely okos, biztonságos és egyszerűen lenyűgöző. A Nokia okostelefonok Android One rendszerrel több tárhelyet és hosszabb akkuélettartamot garantálnak mindenféle módosítás nélkül, és természetesen megtalálhatók bennük a legfrissebb AI-vezérelt Google fejlesztések, amivel a többi készülék előtt járnak. A Nokia 5.1 és a Nokia 3.1 egyaránt háromévnyi havi biztonsági frissítést és kétévnyi operációs rendszerfrissítést kap, erre garancia az Android One program. Mindennek legfontosabb előnye, hogy a piac legbiztonságosabb készülékei közé tartoznak, mindig naprakészek és rendelkeznek a legfrissebb Google szolgáltatásokkal, mint a Google Asszisztens, vagy a Google Képek (ingyenes, korlátlan felhőtárhellyel).

 

Eközben a Nokia 2.1 Android Oreo Go verzióval debütál, azzal a rendszerrel, amelyet kifejezetten olyan okostelefonokhoz fejlesztettek, melyek 1GB vagy ennél kevesebb operatív memóriával kerülnek piacra. Ezáltal gördülékeny Android élményben lesz része a felhasználóknak, több tárhellyel gazdálkodhatnak és kevesebb adatforgalmat generálnak. Mindhárom készülék kész az Android P érkezésére.

 

Anne Laurenson, a Google Android Partnerships igazgatója szerint: „Az emberek világszerte olyan okostelefonokat keresnek, melyek kielégítik az igényeiket, az Android célja pedig mindig is az volt, hogy számítási teljesítményt nyújtson mindenkinek. Ennek részeként azon dolgozunk, hogy kiterjesszük ezt a kiváló élményt minél szélesebb körben, minél többféle eszközön. Jó látni, hogy a HMD Global vezető szerepet tölt be ebben a küldetésben azzal, hogy bemutatta a Nokia 2.1-et, melyen Android Oreo Go verzió fut, illetve, hogy két új családtagot üdvözölhetünk az Android One berkeiben. Szorosan együttműködtünk a HMD Globallal abban, hogy összehozzuk a Google legfrissebb szoftveres innovációit a HMD Global minőségi hardvertapasztalataival, így a Nokia 5.1 és a Nokia 3.1 okos, biztonságos és lenyűgöző Android One élményt nyújt mindenki számára.”

 

___________________

* Az NFC és a Google Pay szolgáltatás régiónként eltérő lehet.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36