Középkategóriás telefon felsőkategóriás funkciókkal

forrás: Prím Online, 2018. május 31. 13:41

Az LG Electronics bemutatta az új LG Q7 okostelefont: a középkategóriás készüléket ezúttal is olyan prémium funkciókkal látták el, amelyek csak a drágább, felsőkategóriás modellekben találhatóak meg. A legnagyobb európai piacokon, többek között Magyarországon is június végén kezdődnek meg az értékesítések.

Az LG Q7 a tavaly debütált elődmodell Q6 olyan sikeres tulajdonságaira épít, mint amilyen a kategóriájában úttörőnek számító, 18:9-es képarányú, 5,5 hüvelykes FHD+ FullVision kijelző, vagy éppen a karcsú, stílusos, vékony kávájú készülékház. A Q sorozat új képviselője további prémiumkategóriás funkciókat is kínál, így a szolgáltatások között megtalálható a portré üzemmód, a QLens technológia, a DTS:X 3D térhangzás, víz- és porállóság és a hátlapi ujjlenyomat-leolvasó. A Q7 családba három készülék tartozik, a Q7+, a Q7 és a Q7 α modellek, melyek közül csak a Q7 lesz elérhető Magyarországon. 

 

Az előlapon egy 5MP-es, szupernagy-látószögű (100°) kamera kapott helyet; a készülék fázisérzékelő autofókusza (Phase Detection Auto Focus, PDAF) 23 százalékkal gyorsabb, mint a hagyományos autofókusz. A portré üzemmód az ún. boke hatás elérését segíti, vagyis azt, hogy a mélységélességen kívüli fénypontok (például a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelenjenek meg a képen.

 

Az eddig csak az LG prémium kategóriás okostelefonjainál elérhető, fotózást támogató mesterségesintelligencia-funkció, a QLens szintén a Q7 újdonságának számít. A QLens segít abban, hogy a lefotózott tárgyhoz hasonlót találjunk, és adott esetben vásároljunk a weben, illetve a képünkön szereplő ételhez, ruhához, hírességhez, nevezetes épülethez vagy szoborhoz hasonló fotót keressünk az interneten. 

 

Árkategóriájában az LG Q7 az első okostelefon, amely — fejhallgatón keresztül — DTS:X virtuális térhatású hangzást kínál egészen 7.1 csatornás teljesítményig.

 

Az LG Q7 2.5D Arc Glass dizájnja és a készülék lekerekített élei kényelmes egykezes használatot tesznek lehetővé. A prémium anyaghasználat, így a készülék fémháza is hozzájárul ahhoz, hogy a telefon bírja a mindennapi aktív használattal járó megpróbáltatásokat, ráadásul a Q7 a G7-hez hasonlóan teljesíti az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit, sőt, megfelel az Egyesült Államok hadserege által kifejlesztett MIL-STD 810G katonai szabványnak is. Szintén a gondtalan használatot szolgálja, hogy a Qualcomm gyorstöltő technológiájának köszönhetően az akkumulátor mintegy 30 perc alatt 50 százalékosra tölthető fel. 

 

Az LG Q7 prémium felhasználói élményét az új, intelligens ujjlenyomat-leolvasó (Smart Rear Key) teszi teljessé, amely a hátlapi kamera alatt kapott helyet. Ezzel nem csak a telefont lehet kényelmesen feloldani, hanem segítségével exponálhatunk, képernyőképet rögzíthetünk és az értesítési sávot is kezelhetjük.

 

“Azon vásárlók számára, akik kedvező ár-érték arány mellett a legkorszerűbb prémium szolgáltatásokat keresik, kihagyhatatlan ajánlatnak számít az LG Q7”. – mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke. “A nemrég bemutatott LG G7ThinQ bizonyos funkcióival felvértezett Q7 a szolgáltatások, a dizájn, a teljesítmény és az ár nagyszerű kombinációját kínálja.”

 

LG Q7 termékspeficikáció:*

  • Chipkészlet: 1,5 GHz Octa-Core vagy 1,8GHz Octa-Core
  • Kijelző: 5,5 colos 18:9 FHD+ FullVision (2160 x 1080 / 442ppi)
  • Memória: 3GB RAM / 32GB ROM / microSD (2TB-ig)
  • Kamera: hátlapi: 13MP (PDAF funkcióval) / előlapi 8MP vagy 5MP (a szupernagylátószögű csak 5MP)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo
  • Méret: 143,8 x 69,3 x 8,4 mm
  • Tömeg: 145g
  • Hálózat: LTE / 3G / 2G
  • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0
  • Színek: Asztro fekete / Marokkói kék / Levendula ibolya
  • Egyéb: Ujjlenyomat-leolvasó / QLens / DTS:X 3D térhangzás / IP68 víz- és porállóság / Google Assistant Key / Arcfelismerés / Smart Rear Key / gyorstöltés / MIL-STD 810G szabvány / portré üzemmód / FM Rádió / Flash Jump Cut / Music Flash / Timer Helper

 

* A termék elnevezése, specifikációi és funkciói az egyes piacokon eltérhetnek.

Kulcsszavak: LG LG Q7 okostelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38