Két hét ingyen Viasat History a MinDig TV nézőinek

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 24. 12:25

Két hétig kódolatlanul nézhető a Viasat History minden MinDig TV néző számára 2019. szeptember 20. és október 5. között, 750 ezer háztartásban. A tévécsatorna ismeretterjesztő történelmi dokumentumfilmjei mellett ebben az időszakban kiemelten az ókori Egyiptomra koncentrál.

Szeptember 20. és október 5. között a MinDig TV nézői számára szabadon elérhető a Viasat History. A csatorna az utóbbi években az újszerű tudományos szórakoztatás fontos szereplőjévé vált, műsorai még az elsőre száraznak tűnő témákat is magával ragadó, új oldalukról közelíti meg. Teszi mindezt úgy, hogy a stílus és az érdekes tálalás ne menjen a tartalom, de leginkább a tények rovására: az eseményeket a jobb megérthetőség kedvéért élőszereplős dramatizáció vagy modern CGI animáció kíséretében illusztrálja, a felfedezésekhez pedig a legmodernebb technológiákat hívja segítségül.

 

 

 

A nyitott időszakban a csatornára kapcsolók több olyan műsort élvezhetnek, amely az 5000 évvel ezelőtt alakult Egyiptom működésébe és rejtélyeibe vezetnek be, ráadásul új technológiák és megközelítések mentén eddigi titkokról is lerántják a leplet. Ilyen például az Egyiptom tisztázatlan aktái szeptember 28-án, amely egy egészen új látásmód mentén vezet be az ókori világ egyik legnagyszerűbb civilizációjának hihetetlen dinamikájába. A több nézőpontból történő eseményvizsgálat egyébként is sajátossága a Viasat Historynak, a Napóleon: az egyiptomi hadjárat című tényfeltáró alkotás szeptember 30-án például arra ösztökél, hogy lássuk, milyen nehézségeket tudott Egyiptom okozni még egy nagy hódító számára is. A piramisok iránt érdeklődőknek pedig jó hír, hogy az Antenna Hungária kéthetes kódolatlan időszakában (szeptember 30-án este) kerül képernyőre a csatorna egyik őszi kiemelt műsora, A piramisok: A rejtély megoldása című dokumentumsorozat, amely légi- és műholdas képek segítségével fejti meg az ókori gúlák építésének régóta keresett titkát, majd újraalkotja az ötezer éves Egyiptomot. 

 

 

A  Viasat History-t az E jelű multiplexen, és az 58. programhelyen találják az érdeklődők,  abban az esetben pedig, ha nem lenne fellelhető a csatorna a programlistában, egy automatikus újrahangolás elvégzésével már szabadon élvezhetik a kódolatlan napokat. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ilyen volt a magyar rádiók zenei repertoárja 2023-ban

Összesen 103 év és kilenc hónapnyi adást sugároztak a magyarországi rádiók 2023. január 1-jétől december 31-ig – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, amely a magyar rádiók 2023-as zenei repertoárját vizsgálta. A teljes kínálatban a legtöbbet játszott előadó Rúzsa Magdolna volt. Az énekesnőt több mint két és félszer annyiszor hallhattuk, mint a huszadik helyezett Azahriah-t. A tavalyi év legsikeresebb hazai slágere a ValMartól az Úristen, a külföldiek közül Miley Cyrus Flowers című dala volt.

2024. május 3. 18:05

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55