Új szintre emeli az okosgyárakat a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2019. október 5. 11:55

Tíz százalékkal csökkenő energiaköltségek, 25 százalékkal javuló működési hatékonyság, jelentős mértékben visszaeső karbantartási költségek – többek között ezeket a lehetőségeket kínálja a Schneider Electric új EcoStruxure Plant Performance Advisors Suite megoldása. A társaság a héten megrendezett Innovation Summit Barcelona rendezvényen mutatta be az intelligens gyárak kialakítását támogató platformját. 

Az EcoStruxure Plant Performance Advisors a Schneider Electric intelligens gyártási alkalmazásokat és digitális szolgáltatásokat tartalmazó speciális platformja, ami könnyen értelmezhető, valós idejű elemzésekkel támogatja az adatközpontú megközelítést választó gyártókat a gyors döntéshozatalban. A megoldás moduláris és egyszerűen méretezhető kialakításának köszönhetően rövid idő alatt és költséghatékonyan bevezethető a gyártásban, így a rendelkezésre álló adatmennyiséget gyorsan olyan információvá alakíthatják a felhasználók, amivel jelentős mértékben javíthatják a működési hatékonyságot, növelhetik a jövedelmezőséget és előreléphetnek a fenntartható működés felé. Az EcoStruxure Plant Advisors az egyedi igényeknek megfelelően teljes mértékben testreszabható, azonnal elérhető, és még a legfejlettebb rendszerekbe is könnyen integrálható.

 

"A digitális transzformáció által vázolt jövőkép kezd életre kelni az ipari tevékenység során. Az ipar 4.0 már befogadta a digitalizációt, de itt az ideje, hogy ez a megközelítés kilépjen a tesztek korszakából és szélesebb körben is elterjedjen. Az ipari vállalkozások beruházási gyakorlatát szem előtt tartva a moduláris EcoStruxure Plant Performance Advisors lehetővé teszi valamennyi gyár számára – nem csupán a legnagyobbaknak -, hogy fenntartható módon valósítsák meg a modernizációt és egyszerűen, lépésről-lépésre pörgessék fel digitális átállásukat” - hangsúlyozta Sophie Borgne, a Schneider Electric Digital Plant vezető alelnöke. 

 

Látványos eredmények

Az információs technológia (IT) és az operációs technológia (OT) közötti határvonalat elmosva a dolgok ipari internete (IIoT) példátlan mennyiségű, felhőalapú megoldásokban elérhető üzem- és eszközszintű adatot állít elő. Az EcoStruxure Plant Performance Advisors összegyűjti, méri és elemzi ezeket az információkat annak érdekében, hogy költséghatékony intézkedéseket javasolhasson a folyamatos fejlődéshez. A vállalati működést átalakító új üzleti modellek, mint az eszközoptimalizálás és az eszközteljesítmény-menedzsment, a prediktív karbantartás és a valós idejű döntéshozatal növelik a vállalkozások hatékonyságát és a külső hatásokkal szembeni ellenállóképességét az egyre kiélezettebb versenyhelyzetben. 

 

A Schneider Electric kiemelt figyelmet fordít saját üzemei digitalizálására, és az eredmények önmagukért beszélnek. A csúcstechnológiát - beleértve az EcoStruxure Plant Performance Advisorst – alkalmazva az indonéziai Bantamban található intelligens gyár egy év alatt 44 százalékkal csökkentette a gépek állásidejét. A franciaországi Vaudreil városában található Schneider Electric Smart Factory szintén használja az EcoStruxure Plant Performance Advisors megoldást és ennek segítségével 10 százalékkal csökkent az üzem energiafogyasztása, 25 százalékkal javult működési hatékonysága, a karbantartási kiadások pedig 20 százalékkal estek vissza és ugyanilyen mértékben csökkent a meghibásodások felderítéséhez és kijavításához szükséges idő is. 

 

Hatékonyság és biztonság

A Schneider Electric moduláris és méretezhető EcoStruxure Plant Advisors csomagja a következőket tartalmazza:

 

EcoStruxure Pumping Performance Advisor – kimondottan víz- és szennyvíz-szivattyúzáshoz használt eszközök folyamatos fejlesztését támogató, 7x24 órában elérhető digitális szolgáltatás. A szivattyúhasználat optimalizálása révén akár 15 százalékos OPEX megtakarítást is elérhetnek a megoldást alkalmazó létesítmények. 

 

EcoStruxure Equipment Efficiency Advisor – a valósidejű hatékonyságelemzés révén a rendszer a kapacitást növelő, illetve a leállási időt és a hulladékot csökkentő intézkedéseket javasol, amelyek akár 5-10 százalékos javulást is eredményezhetnek az eszközkihasználtságban.

 

EcoStruxure Augmented Operator Advisor – a kiterjesztett valóság megoldás alkalmazásával a jelenlegi akár tizedére is csökkenthető az az idő, amit egy alkalmazott a szükséges információk megkeresésére fordít. A valós idejű adatok és virtuális objektumok elosztószekrényekre vagy gépekre helyezése révén támogatható az „érintésmentes karbantartás” modell, ami növeli a biztonságot.

 

EcoStruxure Secure Connect Advisor – a beépített kiberbiztonsági alkalmazás egy digitálisan védett és egyszerű kapcsolatot tesz lehetővé a folyamatos eszközmonitoring érdekében. A távoli diagnosztika és karbantartás révén csökken az állásidő a gyárakban, emellett pedig időt és utazási költségeket takaríthatnak meg a kritikus eszközök karbantartása során. Egyes esetekben a rendszer a problémák megoldáshoz szükséges időt több mint 7 napról 4 órára csökkentette le.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36