BBB+ hitelminősítést kapott a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2020. október 28. 10:55

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH első alkalommal minősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre, amelyhez stabil kilátás tartozik. 

A hitelminősítő besorolását támogatta a Társaság nem ciklikus, válságálló üzleti modellje, a magyar mobil és vezetékes piacon elfoglalt vezető pozíciója, a széles és diverzifikált ügyfélköre, valamint a megfelelő likviditási profilja. A Scope Ratings GmbH BBB+ minősítést adott a Társaságnak és a Társaság által a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának („NKP”) keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek egyaránt.

 

A Társaság korábban bejelentette, hogy kezdeti lépéseket tett az NKP keretei között történő kötvénykibocsátás előkészítésére. Jelenleg a Társaság az NKP keretében fedezetlen, fix kamatozású vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli legfeljebb 70 milliárd forint összértékben, amelynek futamideje várhatóan 7 év, azzal, hogy a kötvények futamideje hatodik évének a végén visszafizetésre kerülne a kötvények névértékének 50%-a. A Társaság a kötvénykibocsátásból származó forrást befektetései megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára (beleértve a frekvenciasávok vásárlását) tervezi felhasználni. A kötvények várhatóan bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára a kibocsátást követő 90 napon belül.

 

A jelentés, a hitelminősítési módszertan, valamint a hitelminősítő által alkalmazott minősítési kategóriák a hitelminősítő társaság alábbi linkjén érhető el: www.scoperatings.com

 

Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy a Magyar Telekom befektetésre ajánlott hitelminősítési besorolást kapott a mai napon, amely hűen tükrözi a társaság erősségét, a külső körülmények változásaival szemben ellenálló üzleti profilját. Biztos vagyok benne, hogy ez az erős hitelminősítési besorolás lehetővé teszi számunkra, hogy versenyképes finanszírozási feltételeket érjünk el a tervezett befektetéseink finanszírozásához. A továbbiakban változatlanul elkötelezettek maradunk hálózatfejlesztési terveink megvalósítása mellett, melyek célja, hogy a jelenleg több mint 2,2 millió végpontot elérő gigabites, vezetékes hálózatunk bővítésével, valamint az 5G hálózatunk lefedettségének további növelésével hozzájáruljunk Magyarország digitalizációjához.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14