Megérkezett a munkaerő-piac Tindere

forrás: Prím Online, 2021. június 15. 12:28

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével. 

Már elérhető a Google Play alkalmazásboltokban a Cvonline.hu új mobilalkalmazása, a Pozi. Az applikáció segítségével bárki akár néhány perc alatt elkészítheti a saját bemutatkozó videóját, amit az alkalmazáson belül rögtön el is küldhet az állást meghirdető munkaadónak. Nincs szükség hosszas töprengésre, hogy mi kerüljön az önéletrajzba: a Poziban előre megadott négy kérdésre kell négy, rövid videóban válaszolni, majd megadni néhány alapvető adatot és el is készült a profil. 

 

Az álláskeresést még könnyebbé teszi, hogy akár tartózkodási hely alapján is megjelenít álláslehetőségeket a rendszer, de természetesen más városokban is lehet munkát keresni a segítségével. Mivel a Poziba a munkaadók is feltöltik a saját bemutatkozó videóikat, az álláskeresők azonnal láthatják, hogy megvan-e a „kémia” köztük és az adott cég között. Emellett minden állásajánlatnál fel van tüntetve a fizetés is. 

 

 

A Pozi komoly segítséget jelent a munkaadóknak, elsősorban a fiatal, kékgalléros munkavállalók toborzásában, hiszen egy olyan eszközön keresztül tudják megszólítani őket, amit mindennap használnak. Az álláshirdetések feladói is videóban mutatkozhatnak be, illetve mondhatják el, hogy milyen pozícióra keresnek munkatársat. A Pozi számukra akár a munkáltatói márkaépítés eszköze is lehet, hiszen imázs videókat, vagy a már meglévő dolgozók beszámolóit is feltölthetik a vállalati profilokba.

 

„A Pozi teljesen egyedülálló, és úgy gondoljuk, hiánypótló megoldás a hazai toborzási piacon. Hiszünk abban, hogy a jövő toborzó platformja a mobiltelefon, a Z generáció tagjai már nem szívesen ülnek le önéletrajzot írni, viszont teljesen természetes számukra, hogy a mobiljukkal rövid videókat készítsenek. A munkatársakat kereső cégek számára pedig nagyon felgyorsítja az applikációnk a toborzási folyamatot, hiszen akár egy óra alatt össze lehet állítani egy shortlistet a jelöltekből, illetve egy hét alatt az egész toborzás, kiválasztás lebonyolítható” - mondta el Balla Zoltán, a Cvonline.hu ügyvezetője. 

 

A Pozi használata az álláskeresők számára teljesen ingyenes, a munkaadók pedig 3, 6 vagy akár 12 hónapos tagságot is vásárolhatnak, amiért cserébe korlátlan mennyiségű pozíciót hirdethetnek meg a mobilalkalmazáson keresztül. A Cvonline.hu úgy döntött, hogy a gazdaság újraindítását a saját eszközeivel is támogatja, ezért most egy hónapig ingyen tagságot kap minden, a Pozi applikációt használó társaság. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36