Designereknek indít tervezői versenyt a Huawei

forrás: Prím Online, 2021. július 1. 18:25

Fiatal művészek és designerek kreativitását célozza meg a Huawei Technologies saját szervezésű, nemzetközi tervezői versenye, a Huawei Next Design Awards 2021. 

A pályázók hét kategóriában nyújthatják be műveiket, többek között okosórákra, telefonokra, tabletekre és összehajtható kijelzőkre is tervezhetnek háttérképeket, ikonokat, vagy akár teljes témát. A 200.000 dollár* összdíjazású vetélkedőn díjnyertes designerek és formatervezők zsűriznek. A győztes pályaműveket pénznyereménnyel és Huawei termékekkel díjazzák, emellett a Huawei saját alkalmazás áruházába, az AppGallerybe és a Huawei Themes felületére is feltöltik, hogy világszerte 600 millió Huawei felhasználóhoz juthasson el.

 

Indulása óta a Huawei Next Design Awards vonzza a fiatal tervezőket és designereket. A tavalyi évben több mint 41 000 pályamű érkezett mintegy 90 országból és régióból, és több mint 100 díjnyertes tervező munkáját ismerte el az idei verseny házigazdája, a Huawei Themes. 2021. március 31-ig a Huawei témák több mint 170 országban és régióban voltak elérhetőek, és globálisan mintegy 600 millió felhasználóhoz jutottak el.  

 

 

Minden kijelző egy vászon

Fiatal művészek és designerek kreativitását célozza meg a Huawei Technologies saját szervezésű tervezői versenye, a Huawei Next Design Awards 2021. Az idei verseny házigazdája a Huawei Themes, témája pedig a „Let your inspiration flow". Az eseményen a tehetséges tervezőknek lehetősége nyílik, hogy egyedi alkotásaikat megoszthassák a Huawei felhasználókkal. Hét különböző kategóriában nyújthatják be műveiket: okostelefon témák, okosóra hátlapok, „Cities in Bloom” (virágba borult városok), összehajtható képernyős témák, „Enjoy the Moment”, „Original IP” és a háttérképek. 

 

Az okostelefon témák kategória a mobiltelefon kijelzőjének minden elemére, köztük a lezárt képernyőre, a kezdőképernyőre és az ikonok tervezésére is kiterjed. A Watch Faces témakörben a kreativitás és a személyre szabhatóság érdekében az óraszámlapok mellett a szíjak is áttervezhetők. Erre a viselhető okoseszközök terjedése miatt hatalmas igény mutatkozik. Az okosóra tulajdonosok már most is számtalan egyedi megjelenésű háttérkép közül választhatnak a Huawei Themes alkalmazásban, hogy készülékeiket még egyedibbé tehessék.

 

Az „Enjoy the Moment” egy tágabb értelmezésű versenykategória, amelyet a Huawei és a Pizza Hut közösen indított el. Ebben a kategóriában ötletes ételcsomagolások terveit várják a művészektől.

 

 

Vezető designerek a zsűriben

A 10 tagból álló nemzetközi zsűriben olyan szakmai kiválóságok foglalnak helyet, mint Song Xiewei, a Kínai Központi Képzőművészeti Akadémia Tervezőiskolájának dékánja, az AGI nemzetközi tagja és a China Artists tagja. Thomas Paulen, a VanBerlo nevű holland székhelyű tervezőiroda vezérigazgatója, Ren Renwick, az illusztrátorok szövetségének vezérigazgatója, valamint Takashi Akiyama illusztrátor. 

 

A zsűri munkáját idén külföldi designerek és művészek is segítik: köztük az orosz Andrey Kasay, rajzfilm illusztrátor, Minji Moon dél-koreai illusztrátor és művész, valamint Tango, egy híres kínai karikaturista és illusztrátor.

 

 

200.000 dollár* összdíjzazás 

A Huawei Next Design Awards összdíjazása 200.000 dollár*. Az abszolút győztes és a kategóriák legjobbjai egyenként 20.000 dollár* jutalmat kapnak készpénzben és egyéb támogatás formájában, valamint egy Huawei Mate 40 okostelefont és egy Huawei Watch 3 Pro okosórát is. A fődíj mellett a különböző kategóriák győzteseit szintén ugyanígy jutalmazzák. A nyertesek ezen kívül megkapják a Huawei Themes tervező tanúsítványt, mellyel bármikor és bármennyi alkotást készíthetnek a Huawei Themes áruházba és az AppGallerybe. 

 

A felhasználók számára ma már kulcsfontosságú okoseszközeik személyre szabhatósága. Ezzel kihangsúlyozhatják egyediségüket és megmutathatják stílusérzéküket a világnak. Az okostelefonok és okosórák változtatható, egyedi háttérképeivel és szabadon letölthető témáival a tervezők áthidalják a művészet és a technológia közti űrt. A Huawei Next Design Awards 2021 lehetőséget nyújt arra, hogy a jövő tervezői felhasználók százmillióit érjék el, és hogy a képzelet határát már nem a toll, a festék vagy a papír jelentse.

 

____________

* Az összeg USA dollárban értendő és Euróban kerül kifizetésre

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50