Már 100 millió eszközön fut a HUAWEI saját operációs rendszere

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 16. 17:32

Már több mint 100 millió HUAWEI okoseszköz – beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és viselhető okoseszközöket – használja a vállalat legújabb operációs rendszerét, a HarmonyOS 2-t. 

A százmilliós felhasználószámot mindössze három hónappal a rendszer bemutatását követően érték el, ami új rekordnak tekinthető az iparágban – jelentették be a vállalat sencseni rendezvényén. Az eseményen a HUAWEI Technologies Fogyasztói Üzletága számos új intelligens, irodai eszközt – többek között asztali számítógépet, notebookokat és nyomtatót – mutatott be, amelyek a globális piacon lesznek elérhetők.  

 

Szeptember 13-án számos új irodai eszközt mutatott be a HUAWEI Technologies. A globális piacon mostantól elérhető a HUAWEI MateBook 13s, a MateBook 14s, a HUAWEI MateStation X asztali számítógép, a HUAWEI MateView GT 27 monitor, valamint a HUAWEI PixLab X1 nyomtató is. Emellett azt is bejelentették, hogy meghaladta a 100 milliót azoknak a felhasználóknak a száma, akik frissítették készülékeiket HarmonyOS 2-re.

 

Rekord gyorsaságú telepítés

"Ez egy hatalmas mérföldkő. Hálásak vagyunk fogyasztóinknak és partnereinknek a támogatásért!" - mondta a rendezvényen Richard Yu. A HUAWEI Fogyasztói Üzletágának vezetője hozzátette, a HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. 

 

A HarmonyOS 2-t rekord ütemben telepítették a felhasználók: a megjelenés után egy héttel az operációs rendszer elérte a 10 millió letöltést. Ez a szám július 8-án 30 millióra emelkedett. Szeptember 12-én, három hónappal a bevezetés után, a felhasználók száma átlépte a 100 milliót. Ilyen rövid idő alatt egyetlen mobil operációs rendszer sem ért el ilyen mennyiségű felhasználót.  

 

 

Fejlesztők között is népszerű

Az új operációs rendszer nemcsak a felhasználók körében népszerű, számos fejlesztő és partner is csatlakozott a HarmonyOS ökoszisztémájához. Számuk mára meghaladta az 1,3 milliót, ami tízszeres növekedést jelent a tavalyi évhez képest. 

 

A HUAWEI a jövőben még tovább növeli az elérhető kódokat az OpenHarmony nyílt forráskódú projekthez, hogy segítse annak növekedését és fejlődését, lehetővé téve a különböző iparágak fejlesztőinek, hogy az OpenHarmony-n alapuló, következő generációs operációs rendszereket építsenek, ami tovább segítheti a digitalizációt és az intelligens fejlesztést. 

 

Új termékek a globális piacra

Ezen a rendezvényen debütált egy új termékkategória, a HarmonyOS-t futtató HUAWEI PixLab X1 nyomtató. Ez az élvonalbeli nyomtatást biztosító termék is része a vállalat intelligens irodai Seamless AI Life (élet a gördülékeny AI megoldásokkal) megoldásainak. A felhasználók Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatják a nyomtatót a közeli HUAWEI eszközükhöz, beleértve a telefonokat, táblagépeket vagy számítógépeket. A folyamat mindössze 20 másodpercet vesz igénybe. A PixLab X1 működése egyszerű és hatékony, valamint támogatja a Tap to Print funkciót is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36