Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

forrás: Prím Online, 2024. április 30. 13:02

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

 

• Az olaszországi gyártóüzem bevezeti a Net Zero programot  

• A kibocsátáscsökkentést megújuló energiával, innovatív smart hálózattal és fotovoltaikus panelekkel érték el 

• Az épületfelügyeleti rendszer a maximális hatékonyság érdekében felügyeli és szabályozza az energiafogyasztást 

 

Az ABB Electrification üzletág Smart Buildings üzemében több mint 350 ember dolgozik, akik évente több mint 16 millió készüléket gyártanak. A Santa Palomba-i üzem által vásárolt összes villamos energia 2019 óta megújuló forrásból származik. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elkötelezettségének előmozdítása érdekében az üzem együttműködésre lépett egyik logisztikai partnerrel, a Laziale Distribuzione-val. Az együttműködés célja egy innovatív smart hálózati projekt megvalósítása volt. Az ABB telephelye melletti raktárépületekre telepített több mint 3000 fotovoltaikus panel immáron 1,52 MW csúcsteljesítményt biztosít. A közös klímavédelmi fellépés jegyében a parkoló területén is telepítettek fotovoltaikus napelemeket, amelyek 17 elektromos töltőállomást látnak el a cég elektromos és plug-in hibrid autóinak elektromos töltéséhez.

 

 

Az energiafogyasztás nyomon követése és optimalizálása érdekében az ABB Ability épületfelügyeleti szoftvermegoldását telepítették, amely valós időben figyeli az energiafogyasztást, és lehetővé teszi, hogy az üzem csapata akár a helyszínen, akár távolról gyűjtsön adatokat elemzés céljára. Továbbá a rendszer segít az üzemnek a fogyasztás hatékonyságának kezelésében a leginkább energiaigényes rendszereknél, így például a légkondicionálás, a sűrített levegőrendszer, a légbefúvás és a már 100 százalékban LED-es világítás esetében. A Santa Palomba-i üzem 2025-re tervezi, hogy kazánjait nagy hatékonyságú hőszivattyúkra cseréli.

 

„A fosszilis tüzelőanyagokról való átállás azt jelenti, hogy több megújuló energiaforrást integrálunk az energiaellátásunkba az elektrifikáció fokozásával párhuzamosan" – mondta Mike Mustapha, az ABB Electrification üzletág Smart Buildings divíziójának vezetője. „Amikor az életünknek és munkánknak helyszínéül szolgáló épületek és városok energiaellátásáról van szó, sokkal több elektromos áramra lesz szükség. A Santa Palomba-i üzemünk követi a 'Mission to Zero' programunk elveit. Ez egy folytonos tevékenység, amely bizonyítja azon elkötelezettségünket, hogy mindannyiunk számára fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövőt tegyünk lehetővé. Nap mint nap világszerte támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy optimalizálják, elektrifikálják és dekarbonizálják működésüket.”

 

Az ABB Mission to Zero programja támogatja a vállalatcsoport azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig 80 százalékkal, 2050-ig pedig 100 százalékkal csökkentse a CO2-kibocsátását (a 2019-es bázishoz képest). A helyi teamek által irányított telephelyek és üzemek az ABB innovatív technológiáinak és harmadik fél integrációjának felhasználásával az energiatermelés, -kezelés és -tárolás révén a hatékonyság javítására összpontosítanak. A Mission to Zero programról itt áll rendelkezésre bővebb tájékoztatás: https://global.abb/topic/mission-to-zero/en.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38