Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:13

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

Ám otthon sem feltétlenül célszerű mezítláb mászkálni, mivel a kemény talaj nem tesz jót a talpnak. Arról nem is beszélve, hogy könnyedén felfázhatunk, úgyhogy érdemes a lakásban is kényelmes és stabil tartást biztosító lábbelit viselni.

 

Télen még bent is kicsit zordabbak lehetnek a körülmények, akár fűtés mellett is. A VIBA cipő webáruház otthoni papucs kínálatában kifejezetten a hideg évszakban ajánlatos modelleket is találhatunk. 

 

Fektessünk hangsúlyt a minőségre odabent a lakásban is! 

 

Sokan hajlamosak lazán gondolkodni ezen a téren, és a legolcsóbb, legsilányabb kivitelt választani házi papucsnak. Pedig ez nem jó taktika, főleg, ha hosszabb távon tartózkodunk a lakásban. 

 

A kényelem nemcsak nekünk fontos, hanem a mozgásszerveink, a gerincünk egészségét is védi a megfelelő kialakítású lábbeli. Ráadásul a biztonság szempontjából is kiemelten lényeges, hogy jól válasszuk meg az otthoni papucsot. 

 

Télen kimondottan meleg, puha változatot tanácsos hordani, ami kényezteti a lábakat, és garantálja a maximális komfortérzetet. Nem kell megijedni attól sem, hogy öregesen, netán ódivatúan fogunk bennük kinézni. A mai márkák hangsúlyt fektetnek az esztétikumra is, úgyhogy rengeteg csinos modellt lehet kapni. 

 

Milyen legyen az otthoni papucs?

 

A házi papucs illeszkedjen a láb anatómiájához, amivel megelőzhetők különféle lábbetegségek is. A bokasüllyedés rengeteg embert érint, ha viszont még nem alakult ki, sokat tehetünk minőségi lábbelikkel a megelőzés érdekében is. 

 

A papucs belső talpkialakítása mellett nagyon fontos a sarokmagasság is. Ha túl lapos, az nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul nem feltétlenül egészséges a lábra nézve. Az a legoptimálisabb, ha egy kicsit felemelve van a lábfej, a 2-4 centis sarokmagasság optimális. Ezzel megelőzhető a problémák kialakulása, illetve meglévő tünetek esetén azok is enyhíthetők. 

 

Télen természetesen a zárt kivitel az ideális, hiszen ez melegebb, valamint védi a lábujjakat is. Vannak állítható pánttal rendelkező típusú papucsok, amivel egyszerűen a lábfej méretéhez tudjuk igazítani. 

 

Kivehető talpbetét=hosszú élettartam

 

Ne vegyük félvállról az otthoni papucs kiválasztását! A téli szezonban még többet lehetünk a lakásban, ezért kiemelten fontos ilyenkor is a legkomfortosabb modellt beszerezni. Az anatómiai talpbetéttel felszerelt típusok nemcsak teljes mértékben kényelmesek, hanem jól szellőztethetőek is. 

 

Ha kivesszük a betétet, amikor nem viseljük a papucsot, gyorsan megszárad. Amennyiben esetleg tönkremenne, elég a talpbetétet kicserélni, a papucs továbbra is használható. Ez pedig kevésbé költséges, ráadásul nem kell elbúcsúznunk kedvenc lábbelinktől sem. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50