Fájlcserére is használható az Apple új szolgáltatása

Tóth Kristóf, 2003. május 15. 23:35
Az Apple Computer új online zeneszolgáltatása óriási sikernek örvend, és a beindítását követő első 16 napban már 2 millió zeneszámot adott el a társaság. Egyes Mac felhasználók azonban illegális fájlcserére használják fel a szolgáltatást.
Az iTunes Music Store alig több mint két hét alatt 2 millió zeneszámot értékesített online, 99 centes áron. Ez a szám az elemzők szerint jóval túlszárnyalja a hasonló, lemezkiadók által támogatott online zeneszolgáltatásokon eladott zenék mennyiségét. Pedig ezen utóbbi zeneszolgáltatások már közel másfél éve elérhetők a felhasználók számára.

Az Apple új szolgáltatásának sikere a lemezkiadók számára is igen jó hír, mivel a társaságok ezidáig nem igazán találtak életképes alternatívát az ingyenes, illegális fájlcsere hálózatoknak. A zeneipar képviselőinek lelkesedését azonban könnyen letörhetik azok a szoftverek, amelyek lehetővé teszik a zenék jogtalan online meghallgatását, illetve letöltését.

Lenyűgözött az Apple szolgáltatásának sikere, és remélem a társaság meg tudja fékezni az illegális fájlcserét, mondta Carey Ramos, a National Music Publishers Association szövetség ügyvédje.

Bár az Apple iTunes szoftvere eredetileg csak két másik Mac gépre engedi lemásolni a zenefájlokat, máris megjelentek olyan kalóz megoldások, amelyek segítségével az iTunes illegális online zenehallgatásra, valamint fájlcserére is használható.

Bár az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) nem kommentálta az esetet, számos zeneipari vezető úgy véli, a szolgáltatás sikere túlszárnyalja a problémát. "Az Apple egy jogszerű online zeneszolgáltatást próbál beindítani, de semmilyen megoldás nem tökéletes. Ha azt tekintjük, sokmillió másolásvédelem nélküli CD is áll a boltokban" - mondta egy ipari vezető.

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59