Oracle: nagy teljesítményű levelező Sun platformon

Kovács Attila, 2004. február 15. 20:28
Az Oracle Hungary nagy teljesítményű új levelezési megoldást ajánl a Sun rendszereken futó Oracle Collaboration Suite csoportmunkát segítő szoftverrel. Főleg azoknak a vállalatoknak ajánlja a figyelmébe az Oracle-Sun páros, amelyek olyan egyszerű, olcsó átállási lehetőséget keresnek, amellyel a szervezet egészére kiterjedő egységes levelezőrendszert vezethet be.

A tesztelés során középkategóriás Sun szervereken futtatták az Oracle Collaboration Suite rendszert, köztük Sun Fire 6800, V880 és V1280 konfigurációkon, Sun StorEdge lemeztömbökkel és a Sun Solaris operációs rendszerrel. A vizsgálat során 5000-ről több mint 52 000 e-mail felhasználóra növelték a levelezőrendszer beállítását, és még mindig maradt elegendő teljesítmény, hiszen az alkalmazási rétegben 80 százalék volt a CPU-kihasználtság, az adatbázisrétegben pedig kevesebb mint 60 százalék.

A Sun és az Oracle teljesítménytesztje az Oracle Collaboration Suite és a Sun rendszerek valós körülmények közti teljesítményjellemzőire világít rá: a teszt során kapott információk alapján az ügyfelek megtervezhetik a konfigurációs követelményeket, illetve rendszerméretezést végezhetnek. A közös tesztelésnek köszönhetően pontosabban lehet méretezni a heterogén e-mail rendszerek összevonásával létrejövő központi levelező megoldásokat, amelyek fokozott bővíthetőséget, gazdagabb funkciókat, nagyobb megbízhatóságot és alacsonyabb élettartamköltséget biztosítanak a vállalatok számára létfontosságú e-mail szolgáltatásokhoz. Mindehhez a Sun és az Oracle egy online méretezési eszközt tett elérhetővé.

A három architekturális réteg összteljesítményét jellemző eredményt középkategóriás Sun Fire USIII kiszolgálókkal érték el. A tesztek az összes Sun szerveren közel lineáris méretezhetőséget mutattak az Oracle adatbázis-kezelőjével, az Oracle9i alkalmazáskiszolgálóval és az Oracle Internet Directory címtárral.

Az Oracle Collaboration Suite a Sun rendszerein egyetlen központi adattárban tárolja az összes e-mail üzenetet, és kis-, közepes és nagyvállalatok egyformán alkalmazhatják. A mentéshez nem kell leállítani a rendszert, mert a kiszolgáló karbantartásakor át lehet kapcsolni a fájlkiszolgálást egy másik csomópontra, így a felhasználók a nap minden órájában, a hét minden napján elérhetik a fontos anyagokat. A Sun rendszereken kialakított összevont e-mail platform olyan központi megoldás, amely fokozott adatbiztonságot és több ponton keresztüli biztonságos hálózatelérést nyújt, ugyanakkor csökkenti a karbantartási költségeket.

Kulcsszavak: Oracle onlineszolg Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38