Kodak 3D megjelenítő

Milkovits Gábor, 2004. március 16. 23:20
A Kodak bejelentette, hogy olyan megjelenítő sorozatgyártását tervezi, amely képes háromdimenziós képek bemutatására anélkül, hogy a felhasználónak ehhez külön szemüveget vagy bármilyen speciális eszközt kellene igénybe vennie.
A Kodak szerint a jelenleg még csak prototípus formájában létező sztereoszkópikus képmegjelenítő a videójátékoktól a molekulák szerkezetének térbeli ábrázolásáig rengeteg területen felhasználható lenne. A készülék a térhatású képeket két nagyfelbontású LCD képernyő virtuális képeinek és képmezejének egyesítésével hozza létre, összesen 1280x1024 pixeles felbontást produkálva. A megoldás más létező 3D rendszerektől eltérően nem használ a hagyományos, kétdimenziós monitor elé helyezett, úgynevezett „barrier” képernyőt, sem egyéb a hatás eléréséhez még szükséges eszközt, hanem egy teljesen új koncepciót képvisel. A Kodak szeretné a megjelenítő licencjogait értékesíteni olyan gyártók részére, akik aztán beépítenék azt saját termékeikbe és rendszereikbe. A fejlesztés a hagyományos fotó- és filmnyersanyagok gyártásában régóta élenjáró cég első látványos kezdeményezése a digitális technológiák piacán.

Az amerikai vállalat nincs egyedül a háromdimenziós megoldások területén: tavaly több csúcstechnológiában élenjáró cég, köztük a Sony és a Sanyo létrehozott egy konzorciumot mobiltelefonokhoz és laptopokhoz való 3D kijelzők technikai és biztonsági szabványainak megalkotására. Eközben a Sharp már piacra dobott egy 3D kijelzős mobiltelefont és bemutatott egy laptopot is, amelyen fut a Quake nevű játék térhatású változata.
Kulcsszavak: Kodak

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59