Bankkártyaadatokat szolgáltat ki a Google keresője

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 4. 19:40
A vezető keresőszolgáltató számos olyan oldalt ad ki eredményként, melyek bankkártya-tulajdonosok nevét, címét, telefonszámát és akár kártyájuk azonosítóit is tartalmazzák.
Az ilyen adatoknak a @Stake biztonságtechnikai cég szerint nem szabadna megjelenni az interneten, különösen nem egy keresőben, mivel azok bizalmasnak minősülnek. A Cnet által végzett kutatás során kiderült, hogy a legtöbb ilyen adat ellopott kártyákról származik, és a Cnet munkatársai telefonon utána jártak, valós adatokat találtak az interneten. Chris Wysopal, a @Stake elnökhelyettese szerint a Google nem csupán az adatok megtalálására használható, de azok keresésének tökéletesítésére. Olyan oldalak is megjelennek keresési eredményként, melyek kifejezetten a bankkártya-információk megszerzéséről szólnak.

A Google egyelőre nem reagált érdemben az ügyre, a tőzsdei bevezetés miatti elfoglaltságukra hivatkozva. Azt azonban a vállalat egyik név nélkül nyilatkozó alkalmazottja elmondta, hogy a Google rendelkezik oldalak listából eltávolítására használható eszközökkel. Ezt vagy a cég emberei végzik el, ha veszélyes oldalakat észlelnek, vagy bárki küldhet észrevételt egy általa talált, társadalmilag veszélyes weboldalról, annak eredménylistáról való törlését kérve.
Kulcsszavak: security Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59