Lemondott a Deutsche Telekom elnöke

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 13. 09:40
Lemondott a Deutsche Telekom (DT) igazgatótanácsának elnöke vasárnap. Kai-Uwe Ricke hétfői hatállyal távozik az elnöki posztról - jelentette be a német távközlési vállalat vasárnap este hivatalos közleményben.
Kai-Uwe Ricke a Deutche Telekom felügyelő bizottsága elnökségének vasárnap tartott ülésén nyújtotta be lemondását. A felügyelő bizottság hétfőn teljes létszámban összeül, hogy döntést hozzon az új elnök személyéről. Sajtóértesülések és a felügyelő bizottság egyes tagjainak kiszivárogtatása szerint Rickét René Obermann, a konszern mobilszolgáltató vállalatának, a T-Mobile-nak az elnöke váltja fel.

A Der Spiegel internetes honlapján közölt információk szerint Klaus Zumwinkel, a felügyelő bizottság elnöke a két legnagyobb részvényessel, a német állammal (32 százalék) és a Blackstone amerikai befektetési alappal (4,5 százalék) folytatott egyeztetés alapján szombat délután ajánlotta fel a DT elnöki tisztségét Obermann-nak, aki elfogadta a felkérést.

A 43 éves Obermann - aki 2002 óta vezeti a T-Mobile-t, amelyet a Deutsche Telekom eladásainak és nyereségének hajtóerejévé tett - legkorábban a jövő héten veheti át a DT elnöki tisztségét.

A német sajtó már napok óta taglalja a Ricke lemondásáról és Obermann kinevezéséről szóló értesüléseket. Kai-Uwe Ricke, aki csütörtökön középszerű pénzügyi eredményekről számolt be, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint elvesztette a felügyelő bizottság elnökének bizalmát, "nem találta meg az adekvát válaszokat a telekommunikációban zajló mély technológiai változásokra".

A DT, amely Európa legnagyobb távközlési vállalata, az év eleje óta több mint másfél millió klienst veszített a vezetékes telefonszolgáltatás piacán Németországban. Éppen ezért erősen inog a szék a vezetékes szolgáltatással foglalkozó leányvállalat, a T-Com elnöke alatt is, Walter Raizner sorsáról már René Obermann hoz döntést.

A Financial Times Deutschland (FTD) német üzleti napilap hétfői számában megjelenő, előzetesen ismertetett vezércikk szerint a DT legnagyobb részvényesét képviselő német kormány lehetetlen feladattal bízta meg Rickét. Elvárta Rickétől, hogy növelje a DT részvényeinek árfolyamát, terjeszkedjen a nemzetközi piacokon és vészelje át a Németországban dúló kiélezett versenyt, de úgy, hogy közben ne bocsássa el a feleslegessé vált munkavállalók ezreit.

Az FTD szerint Ricke kétségtelenül elkövetett stratégiai hibákat, és túl sokat hezitált a verseny által támasztott kihívásokkal szemben, de összességében a kormány által támasztott lehetetlen feladatba bukott bele. Az újság úgy látja, hogy a politikusoknak meg kell érteniük a telekommunikációs piac liberalizálásának következményeit és ennek megfelelően kell cselekedniük. A német kormány akkor teszi a legjobbat, ha eladja a DT-ben lévő részvénycsomagját - írta a lap.

A Deutsche Telekom csütörtökön 1,945 milliárd eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 20,4 százalékkal kevesebbet a tavalyi harmadik negyedévi 2,442 milliárdnál. A pénzforgalmi többlet (EBITDA) 4,741 milliárd euró, 11,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 5,38 milliárdnál.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52