Intel első mobil WiMAX alapsávú lapka

Széll Zoltán, 2006. december 10. 16:21
Az Intel Corporation bemutatta első mobil WiMAX alapsávú lapkáját. A vállalat már korábban bemutatott egylapkás, többsávos WIMAX/Wi-Fi rádiójával együtt egy komplett lapkakészletet, amely az Intel WiMAX Connection 2300 része. Ez a fejlesztés egy újabb fontos lépés az Intel azon fejlesztéseinek sorában, hogy mindig a legjobb minőségű mobilinternet-kapcsolat élményét nyújthassák a jövő noteszgépei is mobil eszközei számára.

Az Intel WiMAX Connection 2300 lapkakészletét az Intel értékesítésért és marketingért felelős alelnöke, Sean Maloney mutatta be a 3G világkongresszuson és vásáron Hong Kongban.

Maloney az Intel Centrino Duo mobil technológiáján alapuló noteszgépén mobil WiMAX IEEE 802.16e-2005), Wi-Fi (IEEE 802.11n), és nagysebességű ’downlink’ csomag által nyújtott (HSDPA) 3G kapcsolata sikeresen mutatta be, hogy szélessávú sebességgel hogyan fér hozzá az internethez. Ez a demonstráció jól illusztrálja, a WiMAX által kínált nagy sebességű és kiváló minőségű szolgáltatási lehetőségeket, amelynek segítségével nagyméretű alkalmazásokat kezelhetünk anélkül, hogy más, ugyanazon a rendszeren futó vezeték nélküli technológiák zavarnák a működést.

Az Intel WiMAX Connection 2300 bemutatása egy lépéssel közelebb hozza az Intelt egy olyan integrált vezeték nélküli rendszer megteremtéséhez, amely segíteni fogja a WiMAX elterjedését azáltal, hogy kis méretének köszönhetően helyt takarít meg az egyébként is kis méretű mobil készülékekben. Ahogy a noteszgépek egyre kisebbek lesznek, egyre kisebb hely jut bennük az új technológiai megoldásokra is. Ez a fajta integráció lehetővé teszi a mindenhol elérhető kapcsolatot azon ultra-hordozható PC-k, szórakoztató elektronikai és mobil eszközök számára, amelyekben a kártyák és egyéb kiegészítő alkatrészek számára korlátozott hely áll rendelkezésre.

A szabványokon alapuló Wi-Fi és WiMAX globális frekvenciatámogatásával, méretezhető csatorna sávszélességével és nagy teljesítményű antennával az Intel WiMAX Connection 2300 elősegíti a mobil kommunikációt és a nagyméretű, a színvonalas tartalmak elérését bárhol a világon. Elsőként az Intel épített többcsatornás bemenetet és kimenetet (MIMO) egy alapsávú lapkába, ezáltal növelve a jel és az átvitel minőségét a vezeték-nélküli megoldásokon.

Ez az alapsávú lapka ugyanazt a szoftvert használja az Intel WiMAX és Wi-FI megoldásainak esetében, így biztosítja az egységes irányítást. A vezeték nélküli irányítás elősegíti a könnyű konfigurálást, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó szolgáltatásokat aktiváljon. Ez a megoldás a hagyományos szolgáltató-alapú üzleti modellt egy tisztán a vásárló igényei által meghatározott modell irányába mozdítja a mobil eszközök piacán. Az alapsávú lapka emellett kevesebb energiát használ fel, így növelve az akkumulátor élettartamát és kevésbé melegszik, ezért felhasználásával kisebb és vékonyabb eszközök gyárthatók.

A kezdeti Intel WiMAX Connection 2300 lapkakészlet tervezésének befejeztével az Intel a termék engedélyeztetésére és tesztelésére fordítja a figyelmét, hogy mind a kártyából, mind a modulból elkészülhessenek a mintadarabok 2007 végére.
Kulcsszavak: chipkészlet WiMax Intel

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59