Bojár Gábor lett "Az év üzletembere" 2006-ban

forrás Prim Online, 2007. január 29. 12:25
Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) üzleti díjakat Magyarországon negyedik alkalommal vasárnap este ünnepélyes gála keretein belül adták át.
A Független Bíráló Bizottság döntése alapján 2006-ban:

„Az év üzletembere” Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Rt. elnöke,
a „Jövő ígérete” Kovács Zoltán, a Kirowski Zrt. vezérigazgatója,
a „Merész újító” Váradi József, a WIZZ Air Hungary Kft. vezérigazgatója, és
a „Példakép” ifj. Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt., elnöke lett.

A Hotel Intercontinentalban megrendezett gálaest keretében a hazai üzleti és politikai élet neves személyiségei jelenlétében díjazták Magyarország kimagasló vállalkozóit. A rangos eseményt részvételével tisztelte meg Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke és Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter. Számos Budapestre akkreditált diplomata, köztük April Foley, az Egyesült Államok nagykövete is jelen volt az „Entrepreneur Of The Year” gálaesten. Az est díszvendégei között továbbá számos országgyűlési és Európa Parlamenti képviselőt köszönthetett az Ernst & Young.

Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) díj hazai pályázóinak és győzteseinek Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója gratulált először. „Megtiszteltetés, hogy ezen az estén igazi győzteseket, kiemelkedő üzletembereket köszönthetünk. Ők az üzleti élet példaképei, akik szakmájuk szeretetével és elhivatottságukkal építették fel sikeres vállalkozásaikat. A gálaesten a kivételes teljesítmények mögött álló embert ünnepeljük és állítjuk a figyelem középpontjába, követendő mintaként a jövő generációi számára.”

A kiemelkedő presztízsű üzleti fődíjat az idei győztes Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) után vehette át. A szigorú nemzetközi kritériumrendszernek megfelelően „Az év üzletembere”, Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Rt. elnöke figyelemreméltó vállalatvezetés-technikai elvei, és innovatív ugyanakkor emberközpontú vállalati kultúrája mellett példamutató, társadalmilag felelős személyiségével nyerte el a Független Bíráló Bizottság bizalmát. Munkásságával nemcsak saját vállalkozását virágoztatta fel, de rajta keresztül a szélesebb társadalom gazdasági színvonalát is növelni tudta.
 
A „Jövő ígérete”, Kovács Zoltán, a Kirowski Zrt. vezérigazgatójaként az elmúlt 6 évben ígéretes vezetői készségekről tett tanúbizonyságot, és újító üzleti megoldásaival kiugró, fenntartható növekedési ütemet produkált vállalkozásában.

Váradi József, a WIZZ Air Hungary Kft. vezérigazgatója, a 2006-ban megválasztott „Merész újító”, az általa képviselt közlekedési szektorban 2003 óta egyedülállóan innovatív és merész üzleti megoldásokat vezetett be, emellett magas színvonalú teljesítményeket ért el vállalkozásában kitartó és következetes munkája eredményeként.

A „Példakép” különdíjat az idén ifj. Dr. Béres Józsefnek, a Béres Gyógyszergyár Zrt., elnökének ítélte oda a Független Bíráló Bizottság, aki immár 6 éve tölti be jelenlegi pozícióját. Leginkább elismerést érdemlő, érett, következetes és jól szem előtt tartott vezetéstechnikai elveivel érdemelte ki az elismerést, ezzel is felhívva magára a figyelmet a pénzügyi-gazdasági élet jelenlegi és jövőbeli szereplői számára, hogy minél szélesebb körben követendő példává váljon.
 
Az Ernst & Young egyedülálló, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait a Független Bíráló Bizottság választotta ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. „A Bizottság által keresett üzletemberek legfőbb ismérve az volt, hogy egyéniségük, tevékenységük és hitük az általuk vezetett vállalat sikerein és a szakmai környezetükön messze túlmutatva pozitív hatást gyakoroljon gazdaságunk és egyre több ember életére. Befolyásukat, hatalmukat, energiájukat pedig fordítsák egyre szélesebb környezetük jobbítására”- mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, és az idei Független Bíráló Bizottság elnöke.

Bojár Gábornak még nem ért véget a verseny, hiszen ő képviseli majd Magyarországot az Ernst & Young „World Entrepreneur Of The Year” gáláján, Monte Carlo-ban. A világszintű megmérettetésen az egyes országok Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is független bírák hoznak majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személye felől, az egyes országokban választott „Az év üzletembere” díjazottak közül.
Kulcsszavak: díj CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59