Lassan az LG is kihátrál a plazmatévégyártásból

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 21. 20:18
A világ második legnagyobb plazmatelevízió-gyártója bezárja egyik gyárát és nem tervezi új egység nyitását, jelentősen csökkenti gyártását.
A plazmatelevíziók néhány évvel ezelőtt nagy áttörésnek számítottak, ám már akkor is látszott néhány gyengéjük. Az ígéretes új technológia egyik nagy hátránya volt, hogy a milliós készülékek néhány év alatt jelentősen vesztettek a képélességből. Akkor úgy gondolták, hogy ez a jelenség kezdeti jellegű és gyorsan orvosolható. Ez nem teljesen következett be, ám mivel a nagy rivális, az LCD-tv csak kisebb méretben volt előállítható, vagy a középkategóriában jóval drágább volt a plazmánál, ez utóbbi piaci jelenléte indokolt volt. Az LCD jóval megbízhatóbb technológiája azóta továbbfejlődött, és a tartós minőség mellett növelték a panelek méretét és közben csökkentek az árak. Ez gyakorlatilag térdre kényszeríti hosszú távon a plazmát, nem véletlen, hogy a Sony és a Philips kiszállt ebből az üzletből és LCD-re fejleszt, a Hitachi is visszakozik.

Most a második legnagyobb plazmagyártó, az LG hátrál ki, utód nélkül bezárta A1 nevű komplett plazma-tv-gyárát. Ezzel a termelés 430 ezer darabról 360 ezerre esik vissza, ám ez a gyakorlatban 22-32 millió dolláros éves megtakarítást jelent a vállalatnak. A költséges plazma visszatérése nem várható a közeljövőben, a tipikus felhasználás, a HDTV-k ára hónapról hónapra jelentősen csökken, a kialakult árversenyben csak a legéletképesebb megoldások maradhatnak talpon.
Kulcsszavak: TV LG

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59