Synergon I. félév: 171 millió forint veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 30. 09:52

A Synergon Informatika Nyrt. az év első felében 8,095 milliárd forint értékesítési árbevétel mellett 171 millió forint veszteséget könyvelt el a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) alapján készült és pénteken közzétett konszolidált gyorsjelentés szerint.

A bevételek 19 százalékkal maradtak el a múlt év első félévitől, amikor a vesztség 32 millió forintot tett ki.

A Synergon a második negyedévben 215 millió forint adózott nyereséget ért, el és a külföldi leányvállalatok mind a két negyedévben nyereségesek voltak.

Az adó- és kamatfizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) az első félévben 26 millió forint volt, a második negyedévben pedig elérte a 319 millió forintot, szemben ez előző év első félévi 292 millió és a második negyedévi 91 millió forinttal.

A gyorsjelentés szerint a szolgáltatások adták az árbevétel 30 százalékát, ami 5 százalékponttal marad el az előző év első félévi arányától.

Az értékesítés közvetlen költségei az árbevétel csökkenésénél nagyobb arányban, 24 százalékkal mérséklődtek. A Synergon egy nagy projektje -  amelybe alig vontak be alvállalkozót - 6 százalékos megtakarítást jelentett.

Üzemi szinten az év első felében 215 millió forint volt a veszteség, szemben a bázisidőszak három millió forint profitjával. A második negyedévben az üzemi szintű profit elérte a 191 millió forintot, míg egy évvel korábban még 48 millió forint volt a veszteség.

A csoport az első félév során 43 millió forint devizaárfolyam veszteséget számolt el, de a kamatbevételeknek köszönhetően 18 millió forint pénzügyi nyereséget könyvelhetett el. Az időszak végén a cégcsoport 907 millió forint készpénzzel rendelkezett, ami közel 400 millió forinttal kevesebb a bázisénál.

A Synergon Informatika Nyrt. konszolidált mérlegének főösszege az időszak végén 8,957 milliárd forint volt, 14 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Az 1,91 milliárd forint jegyzett tőkéjű cégcsoport saját tőkéje 5,218 milliárd forint volt, ami egy év alatt 26 százalékkal csökkent. A Synergon rövidlejáratú kötelezettsége június végén 3,69 milliárd forint volt, 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de ebből a hitel mindössze 35 millió forint volt. A hosszúlejáratú kötelezettségek 49 millió forintot tettek ki.

A Synergon részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 1805 forinton, az előző napinál 74 forinttal olcsóbban zárta és a forgalma megközelítette a 645 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény árfolyama 1920 és 802 forint között mozgott.

Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Reprezentatív véleménykutatás készült a mobiltárca alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal a „Mobiltárca megoldások a felhasználók szemével – reprezentatív kutatás a mobiltárca (wallet) alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról és attitűdről” témában végezte el a kétfázisú felméréseit.

2024. június 2. 11:53

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon. 

2024. május 31. 18:34

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52