Klaszter - új divatszó vagy valódi értékteremtő?

forrás Prim Online, 2007. november 9. 12:09

A KPMG-BME Akadémia szervezésében, 2007. november 23-án rendezendő konferencia a klaszterek témakörét járja körül részletesen.

A KPMG konferencia-központjában megrendezett esemény előadásai foglalkoznak többek között a klaszterek legfontosabb jellemzőivel, a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok és multik számára jelentett előnyeivel. A rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a klaszterek jelenlegi magyar és nemzetközi helyzetével, valamint azzal, hogy mely iparágakban, milyen területeken, hogyan működnek a klaszterek. Szó esik még a klaszterek versenyelőnyeiről, jogi vonatkozásaikról, valamint arról, hogy mit hoz a közeljövő az EU pályázatok terén.

Várják a konferenciára mindazokat, akik szeretnének betekintést nyerni a klaszterek világába és választ kapni a fenti és hasonló kérdésekre olyan szakemberektől, akik az elmúlt négy év során a klaszteresedés motorjai voltak, és ma is több klasztert menedzselnek aktívan. A konferencián a következő előadások hangzanak el:

 

  • Klaszterek a kezdetektől napjainkig: fogalmi tisztázás, kialakulásuk, fejlődésük

Héjj Tibor, ügyvezető igazgató, Proactive Management Consulting Kft.

 

  • A klaszterek jogi szempontból: jogi formák, működésük

Dr. Matuz János, ügyvéd, Dr. Matuz János Ügyvédi Iroda

 

  • Klaszterek Európában és Magyarországon: mik a trendek Európában és itthon? Gyakorlati tapasztalatok egy 1,4 milliárdos kutatási pályázatot nyert hazai innovációs klaszter menedzselésével kapcsolatban

Héjj Tibor, ügyvezető igazgató, Proactive Management Consulting Kft.
Dr. Ménesi Balázs, klasztermenedzser, Proactive Management Consulting Kft.
 

  • Klaszterek révén hozzáférhető pályázatok: most és a közeljövőben

Csabina Zoltán, főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A rendezvény időpontja 2007. november 23., helyszíne a KPMG konferencia-központja (1139 Budapest, Váci út 99.). Részvételi díj: 35 000 Ft+áfa/fő (ebéddel és frissítőkkel).

További információ és regisztráció a KPMG-BME Akadémia honlapján.

Kulcsszavak: konferencia KPMG

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36