Elindult a Cisco Vállalkozói Akadémia a CEU Business Schoolon

forrás Prim Online, 2007. november 28. 17:46

A Cisco és a Central European University Business School (CEU Business School) együttműködésében hazánkban is megkezdte működését a Cisco Vállalkozói Akadémia. A vállalkozásfejlesztési program célja a kis- és középvállalatok alapításához és irányításához szükséges szakismeret oktatásán túl a képzésben részt vevő cégvezetők és a piac már nagy tapasztalatokkal rendelkező szereplői közötti kapcsolatok kiépítése. Az akadémiát működtető két szervezet elképzelései szerint a jövőben országosan létrejövő hasonló intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási és vállalkozói kultúra helyi központjaivá válhatnak.

A Cisco Vállalkozói Akadémia célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének elősegítése, a stratégiai üzleti tervezés oktatása, a finanszírozási források megfelelő alkalmazásának bemutatása, valamint az infokommunikációs technológiák felhasználásának segítése. Az akadémia újszerű képzést nyújt a tekintetben is, hogy a hazai gazdaság prominens szereplőinek részvételével a legkorszerűbb elméleti és gyakorlati üzleti tudást adja át egy e-oktatással és web 2.0-s eszközökkel is támogatott, csoportmunkára épülő képzés keretében. A kurzust elvégző vállalatvezetők szempontjából a program egyik legfőbb eredménye egy megvalósítható üzleti terv, amely a gyakorlatban segíti cégük versenyképességének növelését.

A 40 órás képzésben részt vevő első, 15 fős csoportot a ValDeal Innovációs Zrt.-nek is telephelyet adó Közép-magyarországi

A Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) csoportja a modern gazdasági ismeretekre való piaci igényre válaszul dolgozta ki az iExec nevű, e-learning alapú tananyagot, amelyből – több vezető nemzetközi üzleti iskola és non-profit szervezet oktatási anyagával ötvözve – létrejött a Cisco Vállalkozói Akadémia képzési rendszere. A CEU Business Schoolon működő Cisco Vállalkozói Akadémián Magyarországon elsőként a My Own Business Inc. non-profit szervezet által kifejlesztett és a Világbank által is elismert tananyagot is használják. A tananyag azokat az ismereteket öleli fel, amelyek a világ bármely pontján nélkülözhetetlenek egy cég hatékony működtetéséhez. Ehhez társul minden országban egy olyan partner – így Magyarországon a CEU Business School –, amely az adott gazdaság folyamatainak ismeretében a helyi viszonyok közt legjobban hasznosítható elméleti és gyakorlati tudás átadását teszi lehetővé.

A CEU Business School, mint regionális oktatóközpont további egyetemek, kereskedelmi kamarák, vállalkozói szövetségek együttműködésével szerte a régióban hasonló vállalkozói akadémiákat fog szervezni. A kezdeményezés célja, hogy a létrejövő intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási/vállalkozói kultúra helyi központjaivá váljanak.

A képzés rendje, a tananyag

A Cisco Vállalkozói Akadémia résztvevői egy csúcstechnológiát alkalmazó programban vesznek részt: a tananyagok a Cisco által kifejlesztett interaktív, úgynevezett „Learning Management System” e-learning keretrendszeren keresztül érhetők el. A tanagyagot nem csak elsajátítani lehet, hanem hozzátenni is, hiszen a jó ötleteket folyamatosan rögzítik, majd mások számára is elérhetővé teszik. Emellett a résztvevők betekintést nyerhetnek olyan multimédiás tananyagokba is, amelyeket világhírű egyetemek (Stanford, Cornell) bocsátanak az akadémia rendelkezésére. Mindemellett a képzésre jellemző a pragmatikus, lényegre törő, gyakorlati kérdéseket megvilágító szemlélet.

A tananyag egyelőre angol nyelvű, de az órák magyarul folynak. A teljes tananyag lokalizálására a közeljövőben sor kerül, így az a későbbiekben már magyar nyelven is elérhetővé válik.

Az Akadémia tananyaga moduláris jellegű. Az „I-Exec – Business Essential” a Cisco által fejlesztett és pilotprogramokban (pl. Lengyelországban, Szerbiában, Egyiptomban, a Dominikai Köztársaságban) már tesztelt anyag, amelynek lényege az alapvető üzleti, vállalkozói ismereteken túl az infokommunikációs technológiák stratégiai felhasználásának megismertetése.

A „My own businessTM” kifejezetten kis- és középvállalkozók számára a vállalkozás sikeres beindítására, menedzsmentjére koncentráló ismereteket fogja össze, minden esetben komplex üzleti terv végeredménnyel. Ezt a modult egy közismert amerikai vállalkozó fejlesztette ki, az ebben összefoglalt ismereteket a Világbank is széles körben átvette.

A Cisco további együttműködés kialakítására törekszik a világ legnagyobb, vállalkozástudományt oktató intézményeivel, ennek eredményeként további kezdő, illetve növekvő vállalkozások menedzsmentjét támogató anyagok kerülnek kialakításra. A CEU Business School segítségével az oktatási anyagokat regionálisan és lokálisan testre szabják, amely nemcsak a magyar fordítást, de a jogszabályi, üzleti gyakorlati, különbségeket is magában foglalja, így például nagy hangsúly kerül az EU csatlakozásban és finanszírozásban rejlő lehetőségek bemutatása.

Kulcsszavak: oktatás Cisco-hu

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59