D-Link digitális otthon a CES-en

forrás Prim Online, 2008. január 9. 17:51

Számos újdonságot mutatott be az idei CES-en a D-Link. Kiállítási koncepciójának középpontjában a számítógépen tárolt digitális tartalmak (fotók, filmek, zenei fájlok) egyszerű, könnyen kezelhető, a már meglévő otthoni szórakoztatóelektronikai eszközökkel történő lejátszása áll. A médialejátszók mellett a széleskörű internetes tartalmak vezeték nélküli lejátszására alkalmas fotókeret, a Wireless N termékcsalád legújabb kétsávos tagja, valamint a cserélhető routerborítás is bemutatásra kerül. A legtöbb most bejelentett termék hamarosan az európai, így a magyar piacon is elérhető.

D-Link médialejátszók

D-Link MediaLounge PConTV (DPG-1200) – A D-Link MediaLounge PConTV lejátszó (DPG-1200) egy olyan technológiai áttörés, mellyel az eddig csak PC-n lejátszható népszerű webes tartalmak – YouTube videók, Google Video, Veoh Networks tartalmak – a tv-készüléken is megjeleníthetők vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A D-Link PConTV az internetes tartalmat külön lejátszó nélkül streameli a tv-készülékre. Támogatja az MPEG-4, AVI videó és DVD film formátumokat, és kompatibilis bármely PC-s médialejátszóval – pl. iTunes, Nero, Windows Media Player, RealPlayer. A készülékhez egyszerűen kezelhető távirányító tartozik, képes akár 1280x720 felbontásra és másodpercenként 30 képkocka megjelenítésére, sőt, duplikátor módban képes tükrözni a PC képernyőjét, valamint Extender módban a számítógép Asztalát kibővíteni.

D-Link MediaLounge Media Center Extender (DSM-750)
– A készülék a Microsoft Windows Media Centerének extendereként a Vista Ultimate és Premium felhasználóknak nagysebességű, vezeték nélküli streaminget biztosít HD és hagyományos videó fájlok, filmek, digitális fotók és zenék megosztására a PC elhelyezésétől függetlenül bárhol a lakásban. A legújabb MediaLounge termék a legújabb 802.11n vezeték nélküli technológiára épül, hangtalan működést, kényelmesen kezelhető távirányítót, képernyőmenüt, USB 2.0 portot valamint Ethernet 10/100 csatolót kínál.

D-Link DivX Connected HD Media Player (DSM-330) – A D-Link DSM-330 DivX Connected HD Media Player segítségével bármely PC-n tárolt vagy internetről érkező DivX videó, így a menüket és feliratokat is tartalmazó DivX HD videók játszhatók le a tv-készüléken. A készülékkel természetesen a PC-n, hálózati tárolóeszközön vagy az USB 2.0 portra csatlakoztatott pendrivon illetve külső merevlemezen tárolt fotók és zenék is lejátszhatók.

D-Link internetes fotókeret

D-Link Internet Photo Frame (DSM-210) –  A nagyfelbontású 10” LCD kijelzőre a már megszokott USB és flash kártyák mellett az otthoni vezeték nélküli hálózaton keresztül is küldhetők adatok. A beépített vezeték nélküli adapternek köszönhetően csak bele kell szórni a DSM-210 mappájába a képeket, és már indítható is a bemutató. A widget alkalmazással Interneten keresztül is programozható a keret. Hasznos kiegészítő szolgáltatás lehet a szintén Internetről érkező időjárás előrejelzés vagy éppen a népszerű naptár programok fogadása is.

D-Link otthoni hálózatok

Xtreme N Gaming Router (DGL-4500) – Bár mai napig nem akadt kihívója a D-Link Gaming Routerének (DGL-4300), jó fejlesztőhöz méltó módon kijött a cég a legújabb modellel: az új készülék ötvözi a kétsávos Wireless N technológiát, a Gigabites LAN és WAN portokat, és a minden elemében felturbózott belső elemeket (memória, processzor, QoS motor). A technológiai újítások kedvelői bizonyára örömmel fogadják majd a hálózati aktivitást kijelző OLED képernyőt, míg a mélyebbre ásó felhasználók a beállítások szokásosnál szélesebb körében lelhetik szórakozásukat.

Xtreme N Duo Kétsávos vezeték nélküli router (DIR-855)
– A vezető gyártók kínálatában hamarosan megjelennek, a D-Linknél azonban már ki is próbálható – itt Magyarországon is – a Wireless N technológia csúcsa, a kétsávos vezeték nélküli router, mellyel szinte a végtelenbe nyúlnak az otthoni hálózat lehetőségei: egyszerre akár több HD médialejátszó, játékkonzolok, számítógépek üzemeltethetők anélkül, hogy ezek bármelyikének is visszaesne a teljesítménye. Az új kétsávos 802.11n Draft N routerrel a felhasználók egyidejűleg e-mailezhetnek és böngészhetnek a 2,4GHz-es sávon, míg a letöltésekre, játékra vagy éppen videók lejátszására a kevésbé zsúfolt 5GHz-es sáv vehető igénybe. A DIR-855 az Atheros XSPAN 802.11n technológiára épül, mely gyártó a világ legszélesebb körben alkalmazott kétsávos szállítója.

Egyedi routerborítás – A D-Link és a Skinit megállapodásának köszönhetően a hálózati piacon elsőként, és egyelőre egyedüliként közel 3000 különböző borítást kínál a gyártó legnépszerűbb termékeihez: képek, divatfotók, sportklubok, tetoválási minták, szimbólumok, céglogók találhatók a Skinit palettáján. A Skinit borítói egyedi, kiváló minőségű vinyl fóliák kifejezetten a D-Link routereire méretezve. Első körben a következő termékekhez érhető el a borítás: DIR-855, DIR-655, DIR-625, DIR-615, DGL-4500, DGL-4300, DGL-4100 s DI-624 routerek.

Kulcsszavak: hálózat TV CES D-Link

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14