Phion-konferencia: előtérben az innovatív európai IT-biztonsági megoldások

Kovács Attila, 2008. május 28. 09:09

15 országból jött több mint 450 résztvevővel rendezte meg sorrendben ötödik partner- és ügyfél-csúcskonferenciáját az innovatív IT biztonsági megoldások területén ismert osztrák Phion AG. A Tirol legszebb településének tartott Alpbach modern konferencia-központjában megtartott másfél napos szakmai eseményen több mint húsz előadás (esettanulmány, termék- és megoldásbemutató) hangzott el. Magyarországi partner (Kapsch Hungary) és magyar ügyfél (Meteor Group) mellett néhány munkatárssal a hazai szaksajtó is képviseltette magát a konferencián, amelynek üzenetei közül kiemelhetők:

  • Európa és az öreg kontinens IT ipara egyre markánsabban kialakítja saját biztonsági igényeihez illeszkedő biztonsági megoldásait;
  • a főleg az európai közepes és nagyvállalatok igényeire méretezett, a biztonságos vállalati kommunikációt támogató átfogó IT-megoldások sok esetben eltérnek az ismert amerikai biztonsági és hálózati szállítók által kínált termékek, megoldások "gondolkodásmódjától";
  • az európai vállalatoknak a tengerentúliakkal szemben meglévő más IT- és hálózatbiztonsági igényeit olyan professzionális európai megoldásszállítók képesek kielégíteni, mint amilyen például a Phion;
  • a részproblémák kezelésére képes részmegoldások helyett a vállalati IT kommunikáció védelmére manapság egyre inkább átfogó, integrált, az igények változására rugalmasan alakítható, központi menedzsmenttel rendelkező megoldások szükségesek;
  • a Phion sikeres Netfence integrált hálózatbiztonság-felügyeleti megoldáscsaládja a következő időben funkcióját, teljesítményét, sokoldalú képességeit tekintve is rohamos léptekkel tovább fejlődik.


A plenáris előadásokon elhangzott néhány fontosabb szakmai információt gyűjtöttük csokorba. Wieland Alge, a Phion vezérigazgatója "Welcome to the world of Pion" címmel tartott megnyitójából: "az elmúlt évek folyamán megtanultuk, az IT-biztonság nem menedzselési feladat". Továbbá meg kell szabadulni a témában még manapság is fellelhető néhány félrevezető mítosztól. Ilyenek: a biztonság nem projekt, hanem folyamat, a szabályozási megfelelőség minden probléma megoldására elegendő. Az IT biztonsági iparág döntéshozói előtt a top prioritást ma a a biztonsági technológiákra irányuló figyelem visszanyerése jelenti. Az európai vállalatok nagy része gyakran abban is különbözik az amerikaiaktól, hogy már kis méretekben is, a starttól kezdve nemzetközi jelenlétben, exportorientáltságban gondolkodik, tevékenykedik. Vagyis az európai kkv-k közül sokan nagyvállalati igényekkel rendelkeznek, és ezt átfogó IT-biztonsági igényeik kielégítésekor is figyelembe kell venni. 

Klaus Gheri, a Phion technológiai vezetője (CTO) "Phion Netfence 2008" cmű előadásában bemutatta a cég zászlóshajós termékcsaládjának továbbfejlesztési stratégiáját. A főbb hívószavakat a közepes és nagyvállalati szférára vonatkozóan így foglalta össze: szabályozási megfelelés, csökkentett működési költségek, javított hatékonyság illetve az ezeket megtestesítő UTM (Unified Threat Management) globális jelentőségű koncepció.     

A 2008-2009-es termék "roadmap" főbb állomásai a következők:

1. 2008. harmadik negyedévében megjelenik a Netfence 4.0 újabb, VMware támogatású változata (PhionM);
2. ez év novemberében várható a Netfence 4.2, amely többek között nagyobb teljesítménnyel, 10 Gbites NIC-vel, új stabilitási jellemzőkkel, központi log nézővel fog rendelkezni;
3. 2009 elején megjelenik a Reporter 2.0 szoftvertermék, amely teljesítmény-növekedést, több riportolási funkciót ígér;
4. ugyancsak 2009 első negyedévére készül el az alkalmazásokat gyorsító Application Delivery Controller termék;
5. a következő "mérföldköves" Netfence termékváltozat, az 5.0 lesz, amely egyebek között továbbfejlesztett PhionOS operációs rendszerrel, Linux 2.6 kernellel, IPv6, SMP és WiFi támogatással, valamint a 4Gbájtnál nagyobb RAM tárolók támogatásával tűnik ki.

Az esettanulmányok szekcióban mutatkozott be a magyar Meteor Group, amelynek képviseletében Szilágyi Zoltán informatikai igazgató tartott előadást. Elmondta, hogy a cég központosított IT biztonsági menedzsment igényeit kielégítő megoldásra hat neves résztvevő közül választották ki a Phion megoldását. A követelmények között szerepelt még: tűzfal, IPS, IDS, AV, spamkezelés, VPN, tartalomszűrés, két vagy több eltérő típusú internet csatlakozás kezelése, sávszélességi igények. A Phion megoldást rangos cégek (Cisco, Nortel, Check Point, Astaro, Juniper) ajánlataival szemben választották.

A konferencia zárásaként kiemelkedő értékesítési teljesítményük elismerésére hat kategóriában összesen 13 phion-partnernek ítélték oda az "Excellence Awards 2008" díjat. A "phion pioneer" kategóriában a Kapsch Hungary egyedüliként kapta meg a kitüntetést. 

Kulcsszavak: security konferencia phion

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59