Biztonságos internethasználat a gyermekeknek és családoknak

forrás Prim Online, 2008. június 1. 10:05

A Trend Micro elindította új, világméretű kezdeményezését, melynek célja, hogy felhívja a fiatalok, a szülők és a tanárok figyelmét az internetbiztonság fontosságára, amellyel a "kibergyerekek" generációja nap mint nap szembesül.

A XXI. századi fiatalok életének szerves részét képezi az internethasználat. Az olyan közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace nagyon népszerűek. A 12-17 éves korosztály közel 60%-ának van profilja ilyen oldalakon, és körülbelül 14%-uk kapott már kéretlen üzeneteket. Bár az "online ragadozók" óriási médianyilvánosságot kapnak, a fiatalokat leginkább fenyegető veszélyt az online zaklatások, az "internetes ugratások" (amit az interneten szörföző tizenévesek 32%-a már megtapasztalt), illetve a felhasználók által létrehozott, nem megfelelő tartalmú anyagok közzététele jelentik. Ebben a kétirányú közegben a fiatalokat fenyegető internetes veszélyek nem csak azok, amelyek eljutnak hozzájuk (akár emberek által okozott, akár digitális fenyegetések, például vírusok, férgek vagy kémprogramok), hanem az interneten megosztott személyes adatok jelentette veszélyekkel is számolni kell. A veszély fennállásának megértésével, tudatos gondolkodással, valamint a megfelelő biztonsági technológiák használatával a fiatalok elkerülhetik, de legalábbis nagymértékben csökkenthetik ezeket a veszélyeket.

A Trend Micro nemrég partneri megállapodást kötött a Childnet International és a ConnectSafely.org szervezetekkel. A londoni székhelyű Childnet célja, hogy bemutassa a gyermekek számára megfelelő minőségi internetes tartalmakat, valamint azon technológiákat, amelyekkel világszerte megteremthető a biztonságos internet böngészés a gyermekek számára. A törvényhozókkal is együttműködnek az olyan irányelvek kidolgozásában, amelyek elősegítik az internetbiztonságot. Az Egyesült Államokban létrehozott ConnectSafely.org egy olyan fiatalok biztonságát célzó fórum és információforrás, amely a fix és mobil közösségi webhelyekkel foglalkozik. Célja, hogy hírek, tippek, videók és más források segítségével információt szolgáltasson a szülőknek, tanároknak és másoknak az internetes és mobil közösségi portálokról. Emellett lehetővé teszi azt is, hogy a tizenévesek és a szülők is hozzászólhassanak az internetes biztonságról folyó nyilvános vitákhoz.

Az Internetbiztonság Gyermekeknek és Családoknak (Internet Safety for Kids and Families) önkéntes program részeként a Trend Micro munkatársai közvetlen képviselőként vesznek részt a helyi közösség életében, és támogatják azokat a partnereket, más szervezeteket és kezdeményezéseket, amelyek világszerte elősegítik a fiatalok biztonságos internethasználatát.

A részletesen meghatározott alkalmassági kritériumok alapján a Trend Micro anyagi támogatással és/vagy termék-, illetve szolgáltatástámogatással segíti az olyan szervezetek vagy kezdeményezések munkáját, amelyek a gyermekek és családok biztonságos internethasználatára irányulnak.

Kulcsszavak: gyerek security Trend Micro

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

A Rakuten Viber visszatér a Formula E-be

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális vezetője örömmel jelenti be, hogy az ERT Formula E csapattal kötött új partnerség révén visszatér az ABB FIA Formula E World Championshipbe.

2024. május 11. 15:36

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36