Myspace, Facebook: "szocializálódó" férgek

forrás Prim Online, 2008. november 13. 14:55

Egyre gyakrabban éri támadás a közösségi weboldalakat – a Myspace és a Facebook a legújabb áldozatok.

Egy új, Facebookon és Myspace-en terjedő féregre hívják fel a figyelmet a Panda Security szakemberei. A féreg a rendkívül népszerű közösségi weboldalakat használja fel önmaga terjesztésére, mégpedig meglehetősen trükkös módon.
– Arról van szó, hogy a féreg a fertőzött felhasználó profiljában elhelyez egy hamis Youtube-vidóra mutató linket, aztán az ismerőseinek egy üzenetet küld azzal, hogy nézzék meg – ismertette a féreg működési elvét Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Az ismerősök persze nem gyanakszanak, hiszen nem idegentől jön a link. A kattintás után egy oldalra jutnak, ahol egy üzenet a Flash Player letöltésére bátorítja őket; az emberek többsége erre gondolkodás nélkül igennel válaszol, hiszen a flash vagy a java már nagyon beleépült a PC-tulajdonosok mindennapjaiba. Itt viszont nem a Flash Playert, hanem magát a férget fogják letölteni, és egyúttal segítenek neki továbbjutni az összes ismerősükhöz is.
A Panda Security értesülései szerint a két érintett közösségi hálózat felelősei már tettek ellenlépéseket, ám a trendek azt sejtetik, hogy messze nem ez volt az utolsó ilyen jellegű támadás az egyre népszerűbb, milliók által használt, és éppen ezért könnyű célpontnak számító hálózatok ellen.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52