Bővül a Sony közvetlen iPod-fogadásra képes Xplod családja

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 2. 11:32

A DSX-S100-as egyedülállóan mobil, új tároló- és lejátszórendszer, mely a 2010-es CES-en mutatkozott be, most két nagyobb testvére is megjelent: az Xplod DSX-S300BTX és DSX-S200X.

Az autós digitális zenei lejátszók egy teljesen új koncepció szülöttei. Célja, hogy kiszolgálja és szélesítse a digitális zenehallgatás egyre szélesebb körét. A kezdetekben az egyszerű médialejátszók egyre fejlettebb audio- és tároló-megoldásokkal egészültek ki. Napjainkra a rugalmas felhasználhatóságnak, illetve a hangulathoz igazodó, választható zenehallgatási stílusoknak köszönhetően váltak teljes körű rendszerekké. A CD-k helyett bármely hordozható zenelejátszóról hallgathat zenét. A Sony “Tune Tray” megoldásával a digitális készülék méltó módon kerül a középkonzol frekventált helyére, amelyet eddig biztonsági okokból mellőzni, vagy legalábbis rejteni kellett. A front panel lenyílik, így láthatóvá válik a “Tune Tray”, ahol könnyedén elhelyezhető egy pendrive, WALKMAN vagy bármely iPod/iPod Touch.

Az Xplod Tune Tray digitális zenei rendszerek legújabb tagjai a DSX-S300BTX és a DSX-S200X. Vékony, levehető előlapjuk 4 soros OEL kijelzőt kapott egy második USB csatlakozó mellett: ez utóbbi jó szolgálatot tesz, ha a “tune tray”-ben egy USB-s eszközt, egy hordozható lejátszót vagy okostelefont (pl. iPhone) helyez el. A 4 soros kijelzővel még több információ jeleníthető meg, sőt, használata is igen hasonló a digitális zenei lejátszóéhoz. A zene kiválasztása könnyű az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a SensMe csatornák, a Zappin vagy a Quick-BrowZer, amelyek nem ismeretlenek a Walkman illetve VAIO készülékekben sem. A SensMe csatornákkal meglévő zenei gyűjteményét eddig sosem látott módon fedezheti fel: automatikusan rendezi a zenéket olyan hangulati listákba, mint “Freeway”, “Morning Commute”, “Midnight Cruise”, stb. Ha nem biztos benne, pontosan mit is szeretne hallgatni, a “ZAP” gomb megnyomásával aktiválható a Zappin funkció, amivel a zenei gyűjteményből lejátszott zenei részletek során biztosan rábukkan arra a dalra, amire éppen szüksége van. A Quick-BrowZer-rel előadó, album, stílus, lejátszási lista vagy mappa alapján válogathatunk, a hangerő gomb eltekerése böngészést, megnyomása a kiválasztást teszi lehetővé.

A DSX-S300BTX további funkciója a Bluetooth csatlakozás. A DSX-S300BTX belső memóriájára a telefonján tárolt telefonszámok közül akár 500 névjegyet is eltárolhatunk, így a kijelzőn megjelenített kapcsolatok között böngészve kezdeményezhetünk hívást. A DSX-S300BTX és a DSX-S200X 2010 augusztusától kapható.

Kulcsszavak: iPod

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55