GmBH-vá alakul a Siemens IT Solutions and Services (SIS)

Kovács Attila, 2010. szeptember 25. 16:06

A Siemens a terveknek megfelelően 2010. október 1-jei hatállyal önálló jogi személyiségű társaságba szervezi ki IT-szolgáltató részlegét, a Siemens IT Solutions and Services-t (SIS).

Az új vállalat SIS GmbH néven fog működni. Ezt világos és ügyfél-orientált felépítéssel indítják útra. A márciusi bejelentés értelmében a SIS üzleti egységeinek száma hétről háromra csökken: az ágazatok és régiók szerinti tagolású, világszerte működő értékesítésre, valamint az ezt támogató IT-Outsourcing és IT Solutions egységekre. A SIS GmbH hosszú távra megmarad a Siemens-szektorok (Energia, Ipar, Egészségügy) IT-szolgáltatójának és preferált IT-megoldáspartnerének, és mint ilyen, profitál az azok üzleti tevékenységből adódó ágazati know-how-ból.

Az elmúlt két évben a SIS forgalma jó egy negyeddel visszaesett. A Siemens ezért megkezdte a részleg újraorientálását, és a 2010-2012-es üzleti évekre 500 millió eurós beruházási célú összeget szándékozik rendelkezésére bocsátani, ami részben már meg is történt: tárgyi eszközökbe és immateriális javakba történő beruházásokra 300 millió eurót állítottak be a SIS üzleti tervébe. Ezt a Siemens megfelelően figyelembe veszi a SIS GmbH, valamint annak bel- és külföldi leányvállalatai feltőkésítésének elszámolásánál. Ugyanide tartoznak, ill. így veszik tekintetbe a cég megoldás-portfóliójának átalakítására, munkatársak képzésére és stratégiai megrendelések ajánlattételi és induló ráfordításainak finanszírozására – az Outsourcing és a Solutions egységek részére – betervezett pénzeszközök. A további 200 millió eurót szükség szerint, kiegészítő – a SIS értéknöveléséhez hozzájáruló – témákra (mint pl. az outsourcing üzlet erősítésére), a szoftverüzlet kiépítésére, valamint szelektív akvizíciók és innovációk céljára nyújtják. Csak Németországban legalább 50 millió eurós beruházásokat terveznek. Eközben, mint bejelentették, az összesen 35 000 főt kitevő létszámot világszerte 4 200-zal kell csökkenteni – ebből 2000 németországi  munkahelyeket érint.

Az elérendő cél az SIS versenyképes kialakítása. A 2010-re kitűzött árbevétel 4,1 milliárd euró volt. A cégnek 2012-től vissza kell térnie a piacon szokásos szintű éves növekedési ütemre, és 2013-ra elérni az ágazatra jellemző profitrátát. 

A SIS GmbH a jogi értelemben vett önállósodás után is a Siemens 100%-os leány-vállalata marad. Stratégiai továbbfejlesztésére, ill. az IT- és szoftver-know-how konszernen belüli erősítésére középtávon különféle alternatívák jönnek számításba, amelyeket gondosan tanulmányoznak. Addig is azonban most a SIS GmbH sikeres „önálló lábakra állításának“ van prioritása.

Kulcsszavak: +céginfo SiS Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59