Az Android megfosztotta trónjától a Symbiant

Vértes János Andor, 2011. január 31. 15:51

A Canalys piackutató ma kiadott felmérése szerint a Google Android letaszította trónjáról a tíz éve uralkodó Symbian operációs rendszert, az elmúlt év utolsó negyedévében a legtöbb okos-telefont Android operációs rendszerrel adták el, még ha a készülékpiacon a Nokiának egyelőre sikerült is megőrizni első helyét.

A valamivel több, mint száz millió eladott okos-telefon (ez 89 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi hasonló adatokhoz viszonyítva)  közel harmada Android alapú, míg a dobogó legfelső fokáról a második helyre lecsúszott Nokia Symbian platformra 31 millió megrendelést adtak le világszerte. Ugyanakkor egyelőre még mindig a Nokia a világ vezető okostelefon eladója 28%-os részesedéssel. 

 

 

Mint az a Canalys táblázatából is látható, a Google OS-alapú okostelefonok (Android, OMS és Tapas) fantasztikusan tudta növelni piaci részesedését, ám emögött több készülékgyártó - az LG, a Samsung, az Acer és a HTC - áll. 

A készülékgyártók közül az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) és Ázsiában továbbra is a Nokia vezet, de Latin-Amerikában már megelőzte a RIM, amely az  Egyesült Államokban is visszavette első helyét az Apple-től. A HTC immár harmadik negyedévben őrzi az USÁ-ban a harmadik helyét. 



 


 


 

 

 

Kulcsszavak: RIM Android Nokia Google Symbian

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59