A DB2 az első IBM szoftver, amely letölthető a Novell "SUSE Gallery" portáljáról

forrás Prim Online, 2011. április 14. 19:53

A Novell bejelentette, hogy az IBM népszerű adatbázis-kezelője, a DB2 a SUSE Gallery portálon könnyen használható letöltésként, illetve a SUSE Studio online rendszerépítő oldalán egyszerűen adaptálható sablonként is elérhető a fejlesztők számára. Mindkét friss kiadás jól illeszkedik a Novell azon stratégiájába, amelynek részeként szoftverkészülékeket ad ki különböző IBM szoftverekhez, például a WebSphere, Lotus és Smart Business szoftverekhez, melyek mindegyike SUSE Linux Enterprise operációs rendszeren fut.

A DB2 az első IBM szoftver, ami letölthető a SUSE Gallery portálról. Itt a látogatók más szoftverkészülékek és felhőalapú alkalmazások közt is kereshetnek, illetve letölthetik és közzétehetik azokat. A DB2 sablon a Novell rendszer- és szoftverkészülék építő eszközében, a SUSE Studio felületén is használható, ami nagyban megkönnyíti a DB2 adatbázis-kezelőre alapuló újabb eszközök létrehozását. A független szoftverszállítók így egyszerűen, szoftverkészülékként is letölthetik a DB2 rendszert, majd azonnal használatba vehetik, illetve a SUSE Studio használatával egyedi igényeiket követve szabhatják testre az adatbázis-kezelő lemezképét.

„A vállalatok folyamatosan keresik az új módokat a szoftveralkalmazások gyors létrehozására és fejlesztésére” – mondta Boris Bialek, az IBM információkezelés-technológiai ökoszisztémáért felelős részlegének igazgatója. „Most, hogy az IBM DB2 szoftvere SUSE Linux Enterprise szoftverkészülékként is elérhető, ügyfeleink rugalmasabban telepíthetik ezeket az alkalmazásokat, tetszőlegesen kombinálva a helyszíni telepítést és a felhő-technológiára épülő környezeteket.”

 

Kulcsszavak: IBM Novell SuSE

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36