Megújult a Gmail iOS alkalmazása

Czipperer Dia, 2013. március 28. 11:55

A Google frissítette a Gmail iOS változatát, amely egy sor újítással bővült, bár az alapvető struktúra és a design mit sem változott.

A Gmail iOS frissítése szerencsére csak a funkciókat érinti, a felhasználói élmény – struktúra és design – a megszokott maradt. Az újdonságok jócskán megkönnyítik a felhasználók dolgát: sokkal könnyen böngészhetnek az üzeneteik között, és ezek rendszerezése is egyszerűbbé vált.

 

Az update-nek köszönhetően nem kell kilépni az adott üzenetből, ha másikat szeretnénk megnézni, egyszerűen lapozhatunk közöttük, akár egy galériában a képek esetében. Csak az ujjunkat elhúzzuk a képernyőn az adott irányba, és már olvashatjuk is a következő vagy éppen előző üzenetet.

 

Mostantól pedig akár öt Gmail fiókot is hozzáadhatunk az apphoz, így nem probléma többé, ha több e-mail címre érkeznek üzeneteink. A keresősáv („Search bar”) segítségével pedig rákereshetünk egy adott kifejezésre, legyen az a feladó neve, tárgy vagy csak egy része. Az asztali változathoz hasonlóan prediktív szövegbevitellel találkozunk, vagyis miközben írjuk a kifejezést, kiadja a lehetséges találatokat, így meggyorsítja a folyamatot.

 

Az „Action bar”-ral üzeneteinket csoportosan rendezhetjük: miután kijelöltük az adott elemeket, archiválhatjuk, törölhetjük őket, vagy megjelölhetjük olvasatlanként és spamként is.

 

Hasznos újdonság még, hogy egyszerre több mellékletet is adhatunk leveleinkhez, bár a képeknél érdemes észben tartani, hogy csak azokat tudjuk hozzáadni, melyek a telefonunkon találhatók. Ez sarkítva azt jelenti, hogy nincs olyan opció, hogy „fénykép készítése csatolményként”.

 

A frissítés az iTunes App Store-ból tölthető le iPhone-ra és iPadre is.

 

Forrás: CNET.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38