Automatikus kapcsolás a felhőhöz

forrás: Prím Online, 2013. május 13. 14:51

Az új  HP FlexNetwork-alapú adatközponti  hálózati kapcsolómegoldás (data center network fabric) kétszer skálázhatóbb, jelentősen egyszerűbb a korábbi megoldásoknál, miközben a hálózatlétesítés idejét hónapokról percekre csökkenti, javítva ezzel az ügyfelek üzleti reagálókészségét.

A hagyományos hálózati architektúra nem alkalmas az új, felhőkörnyezet által támasztott igények kiszolgálására. Folyamatos problémát jelent az újonnan létesített alkalmazások és a szolgáltatások azonnali hálózati hozzáférésének biztosítása. Az is nehézséget jelent, hogy a meglévő komplex adatközponti hálózatokban egyenként, manuálisan kell konfigurálni az eszközöket, valamint a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások teljesítménye is korlátozott.

A HP által most bemutatott új adatközponti switchek az SDN (Software Defined Network) funkcióval oldják meg a fenti problémát. Ezek a kapcsolók fejlett automatizációs képességeket és iparágvezető skálázhatóságot nyújtanak a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz (pl. Hadoop). Közéjük tartozik az új HP FlexFabric 12900, amely az iparág első OpenFlow-ra felkészített core switcheként a növekvő virtualizált terhelés igényei szerint skálázható.

Egyszerűbb hálózati elrendezés és működés


A HP hálózati megoldásai a hálózati elrendezés és működés egyszerűsítésével az alábbi előnyöket nyújtják az ügyfeleknek:
·    Hatékonyabb IT-működés a virtuális és a fizikai kapcsolóhálózat egységesítése révén.

·    Az adatközpont helyigényének csökkentése a HP Virtualized Services Router (VSR) jellemzővel, amely az iparág első szoftveralapú hálózatifunkció-virtualizációs (Network Function Virtualization, NFV) megoldásával a felesleges hardvereket kiiktatva biztosítja a szolgáltatásokat a virtuális gépen (VM).

Skálázható adatközponti kapcsolóhálózat a jobb alkalmazásteljesítményért


A HP FlexFabric megoldások révén az ügyfelek az alábbi lehetőségekhez juthatnak:
·    a komplex, sok adatot forgalmazó alkalmazások támogatása akár több telephelyes környezetben a TRILL-képes (Transparent Interconnection of Lots of Links) HP FlexFabric 12900 kapcsolósorozattal.
·    akár 50 százalékkal jobb virtualizált alkalmazásteljesítmény az OpenFlow-képes 11908 típusú aggregációs kapcsolóval, ami 10/40 Gb sebességű portokat kínál a HP VirtualConnect-tel szerelt blade szerver környezetnek.
·    Hibatűrőbb működés a hálózati szolgáltatásnyújtást egyszerűsítő IRF-képes (Inteligent Resilient Faramework) HP HSR 6800 router-sorozattal.

Felügyelet és SDN és az automatikus hálózati működéshez


A HP egységes felügyeleti rendszere automatizálja az SDN-nel támogatott és hagyományos hálózati egységek gyorsított alkalmazását, valamint a kapcsolódó szolgáltatásnyújtást az adatközpontból a „campus” és a „branch” hálózatok felé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38