Meteoterrorizmussal vádolják olasz szállodák az időjós honlapokat

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 27. 14:09

Mintegy háromszáz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái a szerintük a vendégeket elriasztó meteorológiai előrejelzések miatt.

Bíróság elé állítjuk a meteoterroristákat! - hangoztatta Patrizia Rinaldis, az adriai Rimini város szállodáit tömörítő szövetség elnöke az erről tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a kezdeményezéshez más tengerparti üdülőhelyek, Misano, Riccione, Cattolica hoteltulajdonosai is csatlakoztak.
 

A jogi eljárás egyelőre nem több mint fenyegetés, de Emilia-Romagna szállodásai tényleg úgy gondolják, hogy a gombamódra szaporodó időjós weboldalak támadást indítottak ellenük, és nekik védekezniük kell. Szerintük a számtalan meteorológiai előrejelzést tartalmazó honlapok pontatlan adatai "valósággal terrorizálják" a turistákat a gyakran katasztrofális jóslatokkal. A szállodások szerint csak egy-két napra előre lehet biztosan megmondani, milyen idő lesz, az ennél hosszabb idejű előrejelzések megbízhatatlanok.
 

Az idegenforgalomban dolgozók arra hivatkoztak, hogy a tavaszi szünetben az olasz meteooldalak viharokkal fenyegettek, miközben sütött a nap, és most nyáron is folyamatos rossz időt jósolnak.
 

“Előrejelzéseikkel törvényt diktálnak és befolyásolják a vendégeket!” - panaszolták. Hangsúlyozták, ezt bizonyítja az időjárás-változásoknak adott olasz nevek is: a frontokat vagy a holtak ókori révészéről, Kharónról vagy az őrült Caligula császárról keresztelik el.
 

A szállodások azt állítják, az év eleje óta ez hétvégenként 15 millió euró bevételkiesést jelentett ez nekik. A szállásadók egyedül az olasz légierő által működtetett országos meteorológiai szolgálatot mentették fel a rémhírterjesztés vádja alól. A szállodások célpontja az ilmeteo.it honlap, amely tavaly Olaszországban a legtöbbször felkeresett okostelefonos alkalmazás volt a Whatsapp és a Facebook közösségi oldalak mögött. Az időjárási oldalt havonta negyven millió olasz keresi fel. A honlap bevétele 2008-ban 46 millió euró volt, tavaly ötször ennyi.A meteorológiai oldalak működtetői szerint ha bűnös kerestetik, akkor az nem más, mint az egyre szeszélyesebb időjárás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05