Bányai Ervin az ÉV CIO-ja 2014-ben

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 29. 10:09

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2014-ben is kiírta az Év CIO-ja pályázatát. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint a díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO (Chief Information Officer) munkáját.

A 2011-től megreformált Év CIO-ja díjat 2002 óta ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság, melyben szakmai szervezetek képviselői, valamint újságírók vesznek részt:


Braun Péter, a VISZ elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke, Takács Tibor, a VISZ alelnöke, Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke, Szalay Imre, a Project Management Institute Magyar Tagozatának elnöke, valamint a hazai szaksajtó képviselői: Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője, Dervenkár István, a Bitport főszerkesztője és Mester Sándor, a Computerworld üzletágvezetője.

A kiírást 2011-ben módosították, a pályázóknak nemcsak pályaművet kell beadniuk, hanem személyes meghallgatáson meg is kell védeniük pályaműveiket. Idén a pályázóknak többek között arról kellett kifejteniük a véleményüket, hogy a gyorsan változó, korszerű eszközöket miként lehet gyorsan integrálni és hasznosítani a jellemzően konzervatív vállalati környezetben, egyáltalán: hogyan lehet elfogadtatni a technológiai fejlesztéseket.

A szövetség által felkért zsűri végül Bányai Ervin, a Budapest Bank Zrt. informatikai és projektmenedzsment szervezetének vezetője pályázatát tartotta a legjobbnak.

Bányai Ervin 1989-ben szerzett villamosmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd néhány évig egyetemi oktatóként és kutatóként dolgozott. IT-területen a pályafutása 1993-ban a Citi Banknál kezdődött, ahol gyors karriert futott be, a teljes ranglétrát végigjárva végül ügyvezető igazgatóként irányította a pénzintézet teljes IT-szervezetét.


2002-ben igazolt a Takarékszövetkezetek és a Takarékbank IT-tevékenységét végző Takinfo Kft.-hez, melyet ügyvezető igazgatójaként irányított 2003-ig, majd az Invitel Zrt. következett, ahol 2010-ig töltötte be az informatikai és üzleti folyamatok átalakításáért felelős igazgatói posztot. Mielőtt 2012-ben a Budapest Bankhoz igazolt volna, rövid ideig dolgozott IT-igazgatóként a Volksbanknál és az AXA csoportnál.


A Budapest Banknál eltöltött eddigi két éve alatt kidolgoztak és bevezettek egy a projekt-portfóliótervezést alátámasztó módszert. Ennek keretében egyszerűbb, üzletileg is érthető részekre bontották a komplex informatikai architektúrát, melynek eredményeként többek között javult projektportfólió-szinten a határidők betartása, csökkent a kritikus incidensek száma, és jelentősen javult az üzlet és az IT kapcsolata.

 

fotó: itbusiness.hu

Kulcsszavak: CIO VISZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05