Sztárok meztelen fotói kerültek nyilvánosságra az iCloud elleni hackertámadás nyomán

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 1. 13:56

Feltehetőleg az Apple internetes tároló-szolgáltatása, az iCloud elleni kiterjedt hackertámadás nyomán olyan sztárok meztelen fotói kerültek fel vasárnap a világhálóra, mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead és Kate Upton.

Az Oscar-díjas Lawrence ügynöke, Bryna Rifkin elismerte, hogy az ellopott felvételek az ügyfeléről készültek. A történteket a magánélet kirívó megsértésének nevezte és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett. Hasonlóképpen eredetinek nevezte a fotókat Mary Elizabeth Winstead is, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

 


 

A hackernek vagy hackereknek sikerült hozzájutniuk Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások meztelen képeihez is. A felvételeknek a 4chan, a Reddit, a Twitter és a Tumblr közösségi fórumokon való nyilvánosságra hozója azt állította, hogy Jennifer Lawrece-ről további pikáns képekkel és videofelvételekkel rendelkezik.
 

2012-ben a floridai Christopher Chaneyt 10 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének elektronikus levelezését és személyes adatokat, valamint meztelen fotókat lopott mások mellett Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.
 

A celebek elleni első ismertté vált jelentősebb hackertámadás 2005-ben történt: az internetes betörőknek akkor Paris Hilton telefonjáról sikerült felvételeket ellopniuk.


http://www.buzzfeed.com/rachelzarrell/jennifer-lawrence-ariana-grande-picture-leak

 

fotó: VALERY HACHE/AFP / Getty Images

Kulcsszavak: iCloud security hacker szex

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05