Alienware Area-51: visszatért és jobb, mint valaha

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 16. 13:14

A Dell bejelentette a legendás, nagy teljesítményű Alienware Area-51 asztali játékgép visszatérését, amely a legújabb Intel, NVIDIA és AMD technológiára építve bármilyen felbontásban kiváló képsebességet nyújt. Az Alienware legutóbbi asztali játékrendszere, az Area-51, Ultra HD-t meghaladó felbontással rendelkezik és többmonitoros rendszerekre is csatlakoztatható. Mindemellett a világ legigényesebb játékosainak elvárásait is kielégíti.

A név kötelez
 

Az Area-51 a számítógépes játékvilág eddigi legjobbjainak állít emléket, amelynek első darabja a csaknem két évtizeddel ezelőtt megjelent Alienware volt. A játékszeretet inspirálta eredeti Alienware Area-51, a nagyteljesítményű játékrendszerek területén egy korszak kezdetét jelentette. A lehető legnagyobb teljesítmény elérését célzó Area-51 a legfejlettebb technológiákat nyújtotta a legigényesebb  játékosok számára. A tökéletes játékélményről gondoskodik az Alienware legújabb, nagy teljesítményű játékrendszere is, amelynek forradalmian új kialakítású gépháza a legújabb és legerősebb hardvereket takarja.

 



Céltudatos tervezés


Az Area-51 lenyűgöző modelljének új design-ja a „Triad” „fedőnevet” kapta. Az Alienware egyedülálló, háromszög alakú gépházat tervezett, amely egy maximális teljesítmény elérését segítő innovatív hőszabályozó rendszert fed. Emellett egyszerű hozzáférést biztosít a gép belsejéhez, illetve az előlapi és hátlapi csatlakozókhoz. Az Area-51 korszakalkotóan új kialakítása követi az Alienware EPIC formanyelvét, és a lehető legnagyobb hatékonyság biztosítására törekszik. Az új váz a nagyteljesítményű alkatrészek hűtése érdekében a friss, hűvös levegőt az előlapi részen szívja be, a felmelegedett levegőt pedig a hátsó részen, átlós irányban áramoltatja ki a házból. Emellett a gépház kialakításánál fontos szempont volt a kényelem, így az előlapi I/O panel ülő pozícióból is tisztán látható, a hátsó I/O panel pedig a gépház egyszerű megdöntésével elérhető. 

Játékélmény 4K felett


Az Area-51 a legújabb hat- és nyolcmagos Intel Haswell-E processzorai akár 16 szálas feldolgozás tesznek lehetővé és akár 32 GB 2133 DDR4 memória használatát is támogatják. Mindegyik számítógép gyárilag túlhajtott, folyadékhűtéses processzorral rendelkezik a maximális teljesítmény folyamatos biztosítása érdekében.
Az Area-51 akár három – az AMD és az NVIDIA legújabb kínálatából származó – grafikus kártya használatát is támogatja. A játékosok az Area-51 grafikus erejének köszönhetően az Ultra HD felbontást is túlszárnyalhatják, hogy a játékosok versenyelőnyt szerezhessenek és uralhassák a mezőnyt.

„Az újraálmodott Alienware Area-51 rendszer 18 évnyi innováció eredménye. Tervezése során azt tartottuk szem előtt, hogy valójában hogyan használjuk a toronykivitelű asztali gépeinket, nem pedig azt, hogy mit tudunk gyorsan, egyszerűen és kényelmesen kivitelezni. Az Area-51 vadonatúj Triad gépházát az alapoktól kezdve úgy raktuk össze, hogy pontosan azt nyújtsa a játékosoknak, amit várnak: csúcsteljesítményt, méretezhetőséget és egyszerű használatot” – mondta Frank Azor, az Alienware vezérigazgatója. 

Ész és erő


Az Area-51 a népszerű Alienware Command Center szoftver  4.0-s verzióját is tartalmazza. Az AlienFX segítségével az Alienware Command Center 4.0 lehetővé teszi a gépházon található kilenc programozható világítási zóna 20 színének személyre szabott vezérlését, így akár 512 trillió világítási kombináció elérését is. lehetővé teszi. A szoftver tartalmazza az Alien Adrenaline programot, amely a hardver figyelésére, valamint bizonyos játékok és alkalmazások teljesítményprofiljának automatikus konfigurálására használható. A Command Center 4.0-ás verziója a beépített segédprogramoknak köszönhetően most még több vezérlési lehetőséget nyújt a túlhajtásra, megfigyelésre és az Area-51 teljesítményének finomhangolására. A vezérlőkkel beállítható a rendszer automatikus túlhajtása, a haladó felhasználók pedig rendkívül precízen módosíthatják a CPU órajelét, a feszültségértékeket és a memóriaidőzítést.

34 hüvelykes íves képernyő a még teljesebb élményhez


Az Alienware Area-51 rendkívüli erejét kihasználva a Dell elsőként mutatja be a 34 hüvelykes innovatív kialakítással és a lenyűgöző felbontással rendelkező hajlított monitorát. A Dell UltraSharp 34 hüvelykes monitora (U3415W) a játékosok és fejlesztők számára egyaránt tökéletes választás. A Dell UltraSharp 34 hüvelykes monitor ultraszéles, 21:9 formátumú képernyője a WQHD 3440x1440 felbontásnak köszönhetően kristálytiszta és éles képet biztosít. A felhasználók a játék során bármilyen grafikával találkozzanak is, minden pontosan látható, a fejlesztők pedig a tökéletes felületen kreatívabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat. A hajlított képernyő és a széles betekintési szög együttese komoly versenyelőnyt jelent a játékosok számára, mivel a lapos kijelzőkhöz képest kevesebb szemmozgásra van szükség, és kihasználhatják periférikus látásukat is. Az U3415W monitor a felhasználók minden igényét kielégíti: az állvány teljes mértékben állítható, HDMI 2.0, MHL, DisplayPort és Mini DisplayPort csatlakozókkal, valamint két 60 Hz-es teljesítményre képes 9 wattos integrált hangszóróval is rendelkezik. Ráadásul többmonitoros konfiguráció esetén a vékony keretnek köszönhetően elválasztó vonal nélküli, többképernyős nézet alakítható ki.

Elérhetőség


Az Alienware Area-51 világszerte 2014 végén lesz elérhető.
A Dell UltraSharp 34” monitor (U3415W) a régió bizonyos országaiban az év végétől lesz rendelhető. További információ a megjelenés után várható.
 

Kulcsszavak: Alienware játék PC Dell

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05