Internet Hungary: újrahuzalozza világunkat a digitális ipari forradalom

Húsbavágó tech kérdésekre keresi a választ az idén tizenötéves konferencia

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 18. 11:34

Eddig elképzelhetetlen változások sora zajlik az internet fejlődésével. A korábban a közösségi média egyik bűvszavának számító „megosztás” sokkal szélesebb értelmet nyer, és offline világunk egyik meghatározó fogalmává is válik. Gombamód szaporodnak a megosztáson alapuló üzleti vállalkozások. A hazai webes piac legnagyobb szakmai konferenciája többek között olyan aktuális témákat szed ízekre, mint a gép-gép közötti kommunikáció, a megosztások gazdaságtana, az e-kereskedelem, az okosodó városok, a személyes online márkaépítés vagy a hazai startupok lehetőségei. 

A digitális ipari forradalom korában élünk, elképesztő sebességgel változik a hagyományos világ szinte minden szegmense. Az internet és a mobilkommunikáció által generált változás mindennapi életünk legkülönbözőbb területeire szivárog be. A szép új világ legfontosabb fogalmai a szélessáv, a felhő, a mobilitás, a big data, az m2m (gép-gép közötti kommunikáció), az Over-the-top (interneten keresztül elérhető mozgóképes, vagy audió tartalom) és az automatizáció.

 

Az idén immár tizenöt éves évfordulóját ünneplő Internet Hungary a fenti kulcsszavak mentén vizsgálja az információs társadalom, az internet és a mobilkommunikáció legfrissebb trendjeit. A rendezvény 17 szekcióval és közel 220 előadással várja az érdeklődőket, a több mint 250 előadó között rekordszámú külföldi szakember is helyet kap.

 

Oszd meg, hogy uralkodj!

 

A megosztás kifejezés a közösségi média korának egyik szimbóluma, megtestesíti az internet által megalapozott technológiai fejlődés és életmódváltozás legújabb lépcsőjét. A megosztás mechanizmusa ugyanis kilépett az online térből és beszivárog a fizikai valóságba is.

 

Új üzleti vállalkozások garmadája épül a megosztás elvére, mely teljesen új alapokra helyez számos lakossági és cégeknek nyújtott szolgáltatást. Egy szembeötlő példa a nyártól már Magyarországon is sofőröket toborzó Über, melynek képviseletében Johannes Wesemann, az osztrák leányvállalat ügyvezető igazgatója személyesen mutatja majd be a konferencia résztvevőinek eddigi tapasztalatait.

 

 

Az Internet Hungary egyik fő témája a megosztások gazdaságtana (Sharing Economy), mely alapjában rengeti meg szinte minden iparágban az eddig működő üzleti modelleket. A már említett sofőrközvetítő Über alkalmazás a taxitársaságok létét veszélyezteti, és áttételesen a forgalomban lévő gépkocsik számának radikális csökkenését is okozhatja. Míg a hazánkban szintén elérhető Airbnb a szállodáknak, és hagyományos szállásadóknak jelent óriási konkurenciát. De további, dinamikusan fejlődő szereplők is jelentős piaci sikereket értek már el: az egyelőre még csak az USA több nagyvárosában elérhető TaskRabbit alkalmazással a ház körüli munkákra kereshetünk egyszerűen szakembereket, a már számos startup elindulását lehetővé tevő Kickstarter pedig kezdő vállalkozásoknak, ígéretes ötleteknek segít a közösség erejével tőkét gyűjteni. A szintén jelentős potenciállal bíró Freelancer különböző területeken dolgozó szabadúszó szakemberek kapacitásának megosztásában segít.

 

Okosotthonok, e-kereskedelem, startupok – a szép új világ további buzzwordjei

 

Az idei Internet Hungary a megosztások gazdaságtanán kívül számos további izgalmas és aktuális technológiai témát és trendet vizsgál. A konferencia részletesen körüljárja az okosotthonok-okosvárosok aktualitásait és lehetőségeit. Bemutatásra kerül például egy hazai működő smarthome projekt, melynek keretében megtudhatjuk, hogy milyen működő példák vannak a gépek közötti (m2m) kommunikációra hazánkban, mennyire terjedtek el az intelligens otthonok, illetve, hogy milyen alkalmazások tesznek egy otthont intelligenssé.

 

Az e-kereskedelem gyökerestől változtatja meg vásárlási szokásainkat, a folyamatosan újabb és újabb szereplőkkel bővülő piac egyes forgatókönyvek szerint teljesen leszoktathat minket a hagyományos boltba járásról. Az Internet Hungary egy külön szekciót biztosít a témának, melynek keretében számos szakember ad átfogó képet a terület aktualitásairól.

 

Vajon hogyan tudnak a magyar cégek profitálni a világ alapjait megrengető technológiai változásokból? A konferencia Start-Up Comedy címmel egy külön szekcióban vizsgálja a garázscégekkel kapcsolatos legkülönbözőbb kérdéseket. Több egyesült államokbeli szakemberrel közösen keresve a választ többek között arra, hogy mik a fő lépések, amíg egy ötletből több millió dolláros biznisz lesz; milyen jogi és üzleti buktatókra kell figyelnie a startupoknak; valamint, hogy lehet-e Budapest startup nagyhatalom.

 

Az Internet Hungary a fentieken kívül is számos aktualitással foglalkozik a web világából: górcső alá veszi a HR és személyes márkaépítés lehetőségeit a digitális korban, vizsgálja a hagyományos hirdetések hanyatlását az online platformokkal szemben, körbejárja a tartalomkészítés és fogyasztás legfrissebb trendjeit, illetve vizsgálja a reklámadó hazai bevezetésének hatásait is.

 

Részletes információk a konferenciáról és regisztráció

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09