Lebegő kristály hotel épül a norvég fjordoknál

Czipperer Dia, 2014. szeptember 19. 15:21

Egyelőre még kipróbálni nem lehet, de már épül az a lebegő kristály hotel, amely a norvég fjordok partjainál lebeg majd a víz felett. A szállás különlegessége azonban nem csupán ebben rejlik, hanem abban is, hogy a vendégek üvegszobákból csodálhatják meg az északi fényt.

Nem mindennapi szálláshely épül Norvégiában, ráadásul nem is átlagos helyen, hiszen a fjordok partjainál terül majd el a hópelyhet formáló lebegő szálloda.

 

Stabilan lebeg

 

A Krystall Hotel névre keresztelt építmény különlegessége, hogy a vendégek a szobák üvegplafonján keresztül az északi fényt is láthatják, hiszen az üvegpalotából zavartalan kilátás nyílik az égre minden szobából. Az építészek szerint a vízen lebegő szerkezet hatalmas alapzata és a különleges forma megfelelő stabilitást biztosít, és további technológiák felhasználását is alkalmazzák, így a vendégek nem érzékelnek majd semmilyen mozgást.

 

A titokzatos szálloda

 

A munkálatok alatt különös gondot fordítanak arra, hogy megóvják a környezetet a káros beavatkozástól, hiszen csak az épület összeillesztését végzik majd a helyszínen, ráadásul előre gyártott elemekkel dolgoznak. 

 

Elsőre kicsit furcsának tűnhet az alapötlet: mintha nem is egy szálloda lenne. Azonban a szolgáltatások terén ugyanazt kínálja, mint hagyományos társai: van wellness részleg és közferenciaközpontként is funkcionál majd, miután elkészül. Ez azonban csak 2015 nyarára várható. Addig pedig csak találgathatunk, hol épül a nem mindennapi monstrum, hiszen az átadásig a kilétét sem fedik fel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05