A SUSE Linux Enterprise Server 12 minimálisra csökkenti az állásidőt

forrás: Prím Online, 2014. október 30. 13:31

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server 12. A megbízható, jól méretezhető és széles körben támogatott vállalati szerverplatform segítségével a vállalatok hatékonyan telepíthetnek és kezelhetnek nagy rendelkezésre állást igénylő IT-szolgáltatásokat fizikai, virtuális és felhőkörnyezetekben egyaránt. A friss kiadás legújabb fejlesztései tovább növelik a rendszerek működési idejét (uptime) és javítják az üzemeltetési  hatékonyságot.
 

A SUSE Linux Enterprise 12 a következő képességekkel segíti az állásidő csökkentését:


·    Szilárd alapot kínál: Kiemelkedő RAS (Reliability, Availability, Serviceability - Megbízhatóság, Rendelkezésre állás, Szervizelhetőség) képességei révén segít megelőzni a hardveres leállásokat. Továbbá támogatja a legfontosabb rendszereket és hardvereket, köztük az x86_64, IBM Power Systems és IBM System z megoldásokat. A SUSE vállalati szerverplatformja tesztelt és minősített ezeken a platformokon, és hamarosan elkészülnek a legújabb kiadás tanúsítványai is.


·    Maximalizálja a rendelkezésre állást:
A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension segít fenntartani az üzletmenet folytonosságát, védi az adatok integritását és csökkenti a szolgáltatások nem tervezett állásidejét. A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension pedig távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé a szervezetek adatközpontjai között, így a szolgáltatások elérhetősége fizikai és virtuális, illetve helyi és globális szinten is javul. A SUSE Linux Enterprise Server 12 termékben megjelent kGraft technológiának köszönhetően pedig működés közben, a rendszerek leállítása és újraindítása nélkül telepíthetők a kernelfrissítések és más hibajavítások.


·    Segíti az emberi hibák kiküszöbölését: Váratlan probléma esetén a System Rollback funkció révén a rendszer egyszerűen visszaállítható azon korábbi állapotába, amikor még bizonyosan jól működött. Szintén a hibák megelőzését szolgálja a megújult YaST rendszerfelügyeleti eszköz, a hálózatok konfigurálását megkönnyítő Wicked program, valamint a SUSE Linux Enterprise Server 12-be most bekerült rendszerképkezelő szolgáltatás, a KIWI.


A SUSE Linux Enterprise Server 12 rendszerrel együtt elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack legújabb kiadása, amely a Windows virtuális gépek teljesítményét javítja a Linux hostokon, és most már a Windows Server 2012 R2 és Windows 8.1 kiadásokat is támogatja. Friss változat jelent meg a SUSE Linux Enterprise Desktop termékből is, amely magában foglal minden szükséges funkciót a hatékony irodai munkához. A termékcsalád új elemének számító SUSE Linux Enterprise Workstation Extension pedig azt teszi lehetővé, hogy a szervezetek teljes értékű fejlesztői vagy rendszergazdai munkaállomásként használják a SUSE Linux Enterprise Server rendszereket.


A SUSE Linux Enterprise 12 termékcsalád kiadásával egyidejűleg a vállalat frissítette SUSE Customer Center névre hallgató ügyfélportálját is, amely egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az előfizetések kezelését, a frissítések és hibajavítások elérését, valamint a SUSE ügyfélszolgálatával folytatott kommunikációt.

A SUSE Linux Enterprise 12 termékcsalád már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra:  https://www.suse.com/hu-hu/promo/sle12.html

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05